Chp Osmaniye Milletvekili Ünlü: “enkaz Başında Umutla Bekliyoruz”

Chp Osmaniye Milletvekili Ünlü: “enkaz Başında Umutla Bekliyoruz”

Ülke genelinde deprem felaketinden etkilenen illerde arama kurtarma çalışmaları konusunda çalışmalar devam ediyor. Felaketin üçüncü gününde enkaz altından hala insan sesleri geliyor. 2 gündür deprem alanlarında görülmeyen iş makineleri...

Ülke genelinde deprem felaketinden etkilenen illerde arama kurtarma çalışmaları konusunda çalışmalar devam ediyor. Felaketin üçüncü gününde enkaz altından hala insan sesleri geliyor. 2 gündür deprem alanlarında görülmeyen iş makineleri ve ekipmanlar bugün devreye girdi. Kahramanmaraş merkezli 7,7’lik depremden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye’de felaketin ilk gününden itibaren enkaz başında bulunarak vatandaşların yanında olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın arama kurtarma çalışmaları hakkında sorularını yanıtladı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bölgeyi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dün gerçekleştirdiği Adana ziyaretinde Osmaniye’deki son durum ile ilgili bilgi veren CHP Milletvekili Baha Ünlü, hayatlarını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dilerken, hala enkaz altında yaşayan vatandaşların olduğunu ümit ederek enkaz başlarında çalışmaları takip ettiklerini söyledi. Ünlü, iki gündür arama kurtarma çalışmalarında aksaklıklar olduğunu, nihayet üçüncü günde hem iş makinelerinin hem de arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarının daha etkin olduğunu söyledi. 

“İlçeleri de Yakından Takip Ediyoruz”

CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, üç günlük süreçte hala enkaz altında bir cana ulaşmak için beklediklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Osmaniye’de 600 canımız gitti. Ne yazık ki bu sayının artma durumu söz konusu. Yaralı vatandaşlarımıza ilk müdahaleler Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yapılıyor. Durumu ciddi olanlar Adana Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyor. Alandayız, üçüncü günde burada enkazdan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Umutla bekliyoruz. Düne kadar arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler vardı bugün düzene girdi. İlçelerimizde de yıkılan çok sayıda ev var, oralardaki çalışmaları da ekiplerimizle yakından takip ediyoruz. Düziçi ve Bahçe’de toplam 90 can kaybımız var.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.