Çiçek Abbas filmi kaç yılında çekildi? Çiçek Abbas konusu ne, oyuncuları kim?

Çiçek Abbas filmi kaç yılında çekildi? Çiçek Abbas konusu ne, oyuncuları kim?

Başrollerinde İlyas Salman, Şener Şen, Aysen Gruda, Pembe Mutlu’nun oynadığı Çiçek Abbas filmi bu akşam ekranlara geliyor. Büyük heyecanla beklenen Çiçek Abbas filmi ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik.

Başrollerinde İlyas Salman, Şener Şen, Aysen Gruda, Pembe Mutlu’nun oynadığı Çiçek Abbas filmi bu akşam ekranlara geliyor. Büyük heyecanla beklenen Çiçek Abbas filmi ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Peki Çiçek Abbas filmi konusu nedir ve oyuncuları kimlerdir?

Çiçek Abbas Filmi hangi yılda çekildi?

Yönetmenliğini Sinan Çetin'in yaptığı 1982 yapımı Çiçek Abbas bu akşam televizyonlarda olacak.

Çiçek Abbas konusu

Çiçek Abbas (İlyas Salman), Şakir adında (Şener Şen) bir minibüs şoförünün yanında muavindir. Şakir çapkın bencilin tekidir. Abbas ise tam tersine saf biridir. Tek hayali minibüsçü olmak ve aşık olduğu ve patronunun da evlenmek istediği kızla (Pembe Mutlu) evlenmektir. Abbas hurda bir minibüsü tefeciden borçlanarak alır ve çalışarak borcunu ödemeye başlar. Bu sırada patronun ayrıldığı nişanlısı ile birbirlerine aşık olurlar. Şakir bunu hazmedemez ve Abbas'ın minibüsünün tekerleklerini ve motorunu çalar. Zor duruma düşen Abbas borcunu ödeyemez ve minibüse mahallenin tefecisi el koyar. Şakir Abbas'ın aşık olduğu kızla evlenmek için zorla bastırır ve babası (İhsan Yüce), ekonomik durumu daha iyi olduğu için kızını ona verir. Nikah günü Şakir'in kız kardeşi (Ayşen Gruda) Abbas'a yardım eder ve Abbas sevdiği kızı nikah masasından kaçırır.

Çiçek Abbas oyuncuları

İlyas Salman – Abbas, Şener Şen – Şakir Serengil, Aysen Gruda – Sükriye, Pembe Mutlu – Nazli, Hikmet Gül – Şakir'in Annesi
Ahmet Mekin – Mustafa, Ihsan Yüce – Ihsan

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.