Çifteler Hayriye Köyü

Çifteler Hayriye Köyü

Hayriye Köyü Haberleri, Çifteler Hayriye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Hayriye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Hayriye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çifteler Hayriye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hayriye köyü son dakika gelişmeleri, Hayriye köyüne özgü yemekler, Çifteler Hayriyeköyünün tarihi, Hayriye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hayriye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hayriye, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hayriye Köyü Resimleri ve Hayriye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çifteler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çifteler Eskişehir Arası Kaç Km? Çifteler Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Çifteler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Çifteler Hayriye Köyünde doğan biri var mı? Çifteler Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hayriye, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, 1877-1878 Osmanlı-Rus savaşından sonra Kırım'dan Türkiye'ye göç eden Kırım Tatarlarından birkaç aile tarafından 1902 yılında kurulmuştur. Kırım'dan ilk gelenler, Sultan II. Abdülhamit'in vakıflar idaresine devrettiği araziden mahallenin yerini 200 sarı liraya satın almışlardır. Mahallenin kurucuları, Hanefi (Özcan) ve Abgani Usta kardeşler, Hacı Murat, Hacı Bağış, Hacı Abbas,Hacı ibrahim hacıve kardeşleri, Hacı Ömer, Hacı Hüseyin, Hacı Abdurrahman, Hacı Cebbar, Hacı Mehmet ve Doktor Ali'dir

Köy, yöre halkı tarafından, civardaki höyükten esinlenilerek Çıngıllı Höyük olarak da anılmaktadır. Eski bir kervan yolu üzerinde bulunan höyüğe, yoldan geçen kervanlardaki develerin çıngıraklarından duyulan seslerden dolayı "Çıngıllı Höyük" denirmiş. Hayriye adının ise, Sultan Mahmut'un hizmetinde çalışan cariyelerinden Hayriye Hanımdan geldiği söylenmektedir. Daha önceleri Mahmudiye'de Sultan Mahmut'un himayesinde 32 köy varmış ve bu köylerden Sultan Mahmut'un kahyası sorumlu imiş.Eskişehir iline 77 km, Çifteler ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede büyük bir camii vardır. Köy halkının bir araya geldiği bir köy konağı da mevcuttur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.