Çilimli Sarımeşe Köyü

Çilimli Sarımeşe Köyü

Sarımeşe Köyü Haberleri, Çilimli Sarımeşe Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Sarımeşe Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Sarımeşe Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çilimli Sarımeşe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarımeşe köyü son dakika gelişmeleri, Sarımeşe köyüne özgü yemekler, Çilimli Sarımeşe köyünün tarihi, Sarımeşe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarımeşe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarımeşe , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarımeşe Köyü Resimleri ve Sarımeşe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çilimli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çilimli Düzce Arası Kaç Km? Çilimli Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Çilimli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Çilimli Sarımeşe Köyünde doğan biri var mı? Çilimli Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarımeşe , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür.

Sarımeşeköyü, 93 harbi döneminde mübadele ile yapılan değişim neticesi Bulgaristan'nın Karnıbat ve civarından gelenler tarafından bayır denen bölgede kurulmuştur. Daha sonraları köy bu bölgenin yaklaşık olarak 500 metre doğusuna, şu anki bulunduğu bölgeye yerleşmiştir.

Gelenekler Köyde eski düğünlerde komşuları düğüne davet sırasında küp şeklinde ekmek hediye ediliyordu. 1990'lı yıllara kadar köyde düğünler cuma akşamları kız evinde kına, cumartesi akşamı kız evinde düğün ve pazar günü gelin alması gerçekleştirilip erkek evinde düğün merasimi gerçekleştirilmekteydi. Pazartesi günü ise erkek evinde Duvak yapılmaktaydı. Fakat günümüzde bu gelenekler kaybolmuştur.

Sarımeşe köyü Yurdumuzun Batı Karadeniz Bölgesinde, 31074 dakika doğu boylamları, 40889 dakika kuzey enlemleri arasında yer almaktadır.

köyün batısında; Çilimli ilçesi, güneybatısında; Söğütlü, güneyinde; Kuşoğlu, doğusunda; Yenivakıf ve Kaymakçı , kuzeyinde Kafyayla ve Hızardere; köyleri vardır.

Köyün güney doğusunda bulunan Düzce iline 14 km, batısındaki Çilimli ilçesine 2 km uzaklığı bulunmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.2009 yılında yapılan sayımda köy nüfusu 609 olarak belirlenmiştir. Bu sayının 307 kişisi erkek, 302 kişisi de Bayan nüfusu olarak açıklanmıştır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Köyde, ilköğretim okulu olmadığından taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Öğrenciler 1996-1997 yılından ihtibaren Çilimli ilçesinde eğitim-öğretimine devam etmektedir. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ancak 1959 yılında ilkokulu olan bir köy olan sarımeşe 2008 de okulsuzdur.Türkiyede önem verildiği belirtilen eğitimin ne halde olduğunu kanıtlamaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.