Çınar İncirtepe Köyü

Çınar İncirtepe Köyü

İncirtepe Köyü Haberleri, Çınar İncirtepe Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İncirtepe Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan İncirtepe Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çınar İncirtepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İncirtepe köyü son dakika gelişmeleri, İncirtepe köyüne özgü yemekler, Çınar İncirtepe köyünün tarihi, İncirtepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İncirtepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İncirtepe , Diyarbakır ilinin Çınar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İncirtepe Köyü Resimleri ve İncirtepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çınar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çınar Diyarbakır Arası Kaç Km? Çınar Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Çınar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Çınar İncirtepe Köyünde doğan biri var mı? Çınar Doğumlu Ünlüler Kimler?

İncirtepe , Diyarbakır ilinin Çermik ilçesine bağlı bir mahalledir.İncirtepe mahallesi Çınar ilçesinin güney doğusunu ile doğusunu kaplayan Kikan ovasının yer alır. Ova adını Asur Krallıklarından “Kikia” nın adından aldığı tahmin edilmektedir.Mahallenin eski adı Tilarap olup cumhuriyet döneminde İncirtepe olarak değiştirilmiştir. İncirtepe Höyüğü; Pornak ve Tavşantepe Höyüğüne benzemektedir. Höyük hakkında kesin bir bilgi yoktur. Höyük Diyarbakır Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Müdürlüğü'nce Arkeolojik Sit alanı olarak tescili yapılmıştır. Pornak, Tavşantepe, İncirtepe ve Aktepe Höyükleri aynı hizada olduklarından eskiden haberleşme aracı olarak da kullanıldığı düşünülmektedir.

Esmer, Delilo, Tik, Gorani, Lorke, Çaçan adı taşıyan halk oyunlarında, yöre insanının atadan kalma kahramanlıklarını birer renk ve ahenk cümbüşü halinde günümüze taşıdığı görülür.

Halk İnanışları

Yol üzerinde kaplumbağa ve tavşan’a rastlanması uğursuzluk sayılır.

Geceleri tırnak kesilmez.

Evin süprüntüleri, gece dışarı atılmaz. Bunun evin hayır ve bereketinin azalmasına neden olacağına inanılır.

Cuma gecesi dikiş dikilmez, Cuma namazına kadar ev süpürülmez.

Çarşamba günleri yıkanmak doğru değildir. Ağrı ve sızıları davet eder.

İki Bayram arasında nikah kıyılmaz. Bu nikahın uğur getirmeyeceğine inanılır.

Konuşurken veya bir temennide bulunurken, aksırılır ya da ezan okunursa o işin olacağına işaret sayılır.

Baykuşun ötüşünü görmek uğursuzluktur. O evin virane olacağına inanılır.

Ateşe su dökerek söndürmek caiz değildir.

Geceleri sakız çiğnenmez.

Yeni doğan bebeği cinlerin kötülüğünden korumak için, yattığı oda kırk gün boyunca aydınlatılır ve yastığına iğne takılır.

Kedi dövmek veya öldürmek uğursuzluktur.

Diyarbakır il merkezine 44, Çınar ilçesine 13 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.