Çocuğunuz Okula Maskesiz Gitmek İstiyorsa Ne Yapmalıyız?

Çocuğunuz Okula Maskesiz Gitmek İstiyorsa Ne Yapmalıyız?

Pandemi boyunca kapalı alanlarda uygulanan maske zorunluluğu 26 Nisan’daki Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılan düzenlemeyle okullarda da kalktı.

Pandemi boyunca kapalı alanlarda uygulanan maske zorunluluğu 26 Nisan’daki Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılan düzenlemeyle okullarda da kalktı. Bununla birlikte toplu taşıma araçları ve sağlık birimleri hariç, tercihe bağlı olarak kullanılan maskeleri çıkarmak konusunda kaygılı olan aile ve öğrencilerin sayısı hala epey yüksek.

Uzmanlar okula maskesiz gitmek istemeyen öğrencilere ailelerin ve sınıf öğretmenlerinin sabırlı olmasını tavsiye ediyor. Ayrıca çocuklara kızılmamasını, kaygılarının ciddiye alınıp, onlardan gelecek soruların yanıtlanmasının uyum süresini kısaltacağını ekliyorlar.

 

Bu zorluğu aşmak için çocukla işbirliği yapmak önemli

Kaygılı bir çocuk maskesini çıkarmak ile ilgili akranlarına göre daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir. Bu noktada yumuşak bir geçiş sağlanması ve ona anlayışla yaklaşılması gerekir. Çocuklar başlangıçta bir dakikalık sürelerle maske çıkarmaya başlayabilir ve zamanla kademeli olarak daha kalabalık yerlere daha uzun sürelerle çıkarak maske çıkarmaya başlayabilir.

Çocuğunuz Okula Maskesiz Gitmek İstiyorsa Ne Yapmalıyız?

Öğretmenler kaygılı çocuklara sabırla yaklaşmalı

Öğretmenler sınıflarda maskesini çıkarmak istemeyen ve kaygılanan bir çocuklara sabırla yaklaşmalı. Onlara kendilerini rahat hissediyorlarsa bir süre daha maske kullanabileceklerini söyleyebilirler. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.