Çocuk Sahibi Olmak İçin Okunacak Dualar

Çocuk Sahibi Olmak İçin Okunacak Dualar

İslam'da evlilik müessesesinin en önemli hedeflerinden biri, Allah’ı hoşnut edecek ve Rasûlullah’ın yüzünü güldürecek bir neslin yetiştirilmesidir. Peki Çocuk sahibi olmak için dua edilir mi? Çocuk Sahibi Olmak İçin Okunacak Dualar Hangileridir?

Çocuk sahibi olmak için dua edilir mi

İslam'da evlilik müessesesinin en önemli hedeflerinden biri, Allah’ı hoşnut edecek ve Rasûlullah’ın yüzünü güldürecek bir neslin yetiştirilmesidir. Kur’ân-ı Kerim’e ve hadis-i şeriflere bakıldığında, peygamberlerin ve sâlih kulların, aile kurmanın semeresi olarak tertemiz nesiller istedikleri ve hayırlı bir zürriyet talebiyle Cenâb-ı Hakk’a el açıp dua ettikleri görülecektir.
Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz, “Evlenin, çoğalın; zira ben, kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar ederim.” buyurmuştur. Sevgili peygamberimizin çoğalmasını istediği nesil, Allah katında makbul olan ve onun rızasını kazanmak uğrunda yaşayan bir nesildir. Bu sebeple, çocuklarının terbiyesi üzerinde hassasiyet gösterecek ve bu istikamet üzere yetiştirecek insanların çocuk sahibi olmak istemesinde bir sakınca yoktur.

 Çocuk, Cenâb-ı Hakk’ın bir nimetidir. Eşler birbirine Allah’ın emaneti ve nimeti olduğu gibi, yuvanın mevyesi çocuk da bir emanet ve nimettir. Dolayısıyla, nimete talip olan insanın Cenabı Haktan çocuk nimetini istemesi de gayet doğaldır. Fakat her mevzuda rehber ve önderimiz olan Allah rasulu sav nimetleri talep ederken ;“hayırlı ise…” kaydıyla dua etmemiz gerektiğini öğretmektedir.  Bu yüzden, imani meseleler gibi doğrudan Allah’ın rızasıyla alâkalı hususların dışında hiçbir şey hırsla taleb edilmemelidir.

Sonuç olarak, ister kadın isterse de erkek, inanan bir insan, çocuk talebi konusunda ısrarcı olmamalı ama illâ isteyecekse, salih ve muttakî evlat istemelidir. Meşru dairede esbâba riâyet ettikten sonra Cenâb-ı Hakk’ın takdirine rıza göstermeli ve her hususta olduğu gibi anne-baba olma mevzuunda da “Rabbenâ âtinâ fi’d-dünyâ haseneten ve fi’l-âhireti haseneten – Ey bizim kerim Rabbimiz! Bize bu dünyada da iyilik ve güzellik ver, âhirette de iyilik ve güzellik ver.” (Bakara, 2/201) diye dua etmelidir.

Çocuk sahibi olmak için okunacak dualar

فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًاۙ
Muhakkak ki Allah her zorluğun ardından bir kolaylık yaratır.( İnşirah suresi-5)

هُوَ الَّذٖي خَلَقَكُمْ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ مِنْ عَلَقَةٍ ثُمَّ يُخْرِجُكُمْ طِفْلاً ثُمَّ لِتَبْلُغُٓوا اَشُدَّكُمْ ثُمَّ لِتَكُونُوا شُيُوخاًۚ وَمِنْكُمْ مَنْ يُتَوَفّٰى مِنْ قَبْلُ وَلِتَبْلُغُٓوا اَجَلاً مُسَمًّى وَلَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ
O, sizi (önce) topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra “alaka”dan yaratan, sonra sizi (ana rahminden) çocuk olarak çıkaran, sonra olgunluk çağına ulaşmanız, sonra da ihtiyarlamanız için sizi yaşatandır. İçinizden önceden ölenler de vardır. Allah bunları, belli bir zamana erişmeniz ve düşünüp akıl erdirmeniz için yapar. (Mümin suresi-67)


يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيًّا
Bana lutfu kereminden öyle bir varis nasip et ki bana mirasçı olsun. ( Meryem suresi-6)

وَالَّذ۪ينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ اَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ اَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّق۪ينَ اِمَامًا
Ve şöyle niyaz ederler: “Ey keremi bol Rabbimiz! Bize gözümüzün, gönlümüzün süruru olan temiz eşler ve nesiller ihsan eyle, bizi müttakilere önder eyle! "( Furkan suresi-74)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.