Çubuk Camili Köyü

Çubuk Camili Köyü

Camili Köyü Haberleri, Çubuk Camili Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Camili Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Camili Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çubuk Camili köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Camili köyü son dakika gelişmeleri, Camili köyüne özgü yemekler, Çubuk Camili köyünün tarihi, Camili köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Camili köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Camili, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Camili Köyü Resimleri ve Camili köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Çubuk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çubuk Ankara Arası Kaç Km? Çubuk Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Çubuk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Çubuk Camili Köyünde doğan biri var mı? Çubuk Doğumlu Ünlüler Kimler?

Camili, Ankara ilinin Çubuk ilçesine bağlı bir mahalledir.

Diğer çevre köyler gibi Selçuklu döneminde Horasandan göçen Türkmenlerin mahallesi 13'ncü yüzyılda kurduğu tahmin edilmektedir. Mahalleye ismini veren Cami'nin ilk örneği geçme ahşap ve Selçuklu mimarisinde yapılmıştır. Ancak, zaman içinde bu yıpranmasıyla mevcut caminin eski hali 1800'lerin sonunda yapılmıştır. Selçuklulardan kalan bir gelenek olan Ulu-Camii uygulaması çevredeki köyler tarafından buraya taşınmış, caminin bu köye yapılmasına karar verilmiştir. Çevre köylerin Cuma Namazı için bu köye gelmesi nedeniyle halk arasında köye Camili köy adı verilmiştir.

Mahallede geleneksel Türkmen yemeklerinin birçoğu fazla bir değişiklik olmaksızın yapılmaktadır. Örneğin, Türkmenistan'da Karakum çölü üzerinde kum üzerine yakılan odun ateşi ve közü içinde pişirilen "kömbe" veya "gömbe" veya "gömme" isimli çörek halen aynı adla ve aynı teknikle toprakta veya tandır içerisinde pişirilmektedir. Coğrafi şartlar gereği un ve mamüllerinden yapılan çörek, börek, tatlıların yanı sıra Türkmenlerin milli ekmeği olan "bazlama" mahallenin vazgeçilmez birincil gıdasıdır. Diğer çörek türleri ise sarmal çekilde içinde biberli patetes bulunan "patetesli çörek"tir. Ayran süzme yoğurttan yapılmaktadır. Göçerlikten kalan yiyeceklerin uzun süre dayanaklı hale getirilmesi tekniklerin biri olan Turşu geleneği sürdürülmektedir. "Höşmerim" ise en çok tercih edilen geleneksel tatlıdır. Ramazan ve Kurban Bayramları arefesinde imece usulü Baklava yapılması geleneği halen sürdürülmektedir.

Mahallede birinci dünya savaşı öncesi köy evi geleneği sürdürülürken, Çanakkale ve diğer cephelerde birçok köy erkeğinin şehit olması nedeniyle geçmişten gelen Türkmen kültürel geleneğinin aktarılması kesintiye uğramıştır. Bu gelenekler Banaannelerin anlatabildikleri kadarıyla gelecek nesillere taşınmaktadır. Birinci, İkinci Dünya Savaşı ve takip eden yıllarda mahallenin ekonomisi tarıma dayanması nedeniyle 50 km uzaklıktaki Başkent Ankaraya eğitime giden çok az sayıda kişi çıkmıştır.

Ankara il merkezine 65 km, Çubuk ilçesine 20 km uzaklıktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak yeterli değildir mahallede susuzluk has safhada olup yetkillier başta muhtar olmak üzere ilgilenmemeketedir. Yalnızca günde 1 veya 2 saat su verilmekte olup buda köy halkına yetmemektedir. Yekililerden bu soruna bir çözüm bulmalarnını istemekteyiz. Köyümüze bir cenaze gelse gelen şahışlar abtest almaya su bulamamaktadır. 21. yüzyılda suyu olmayan köy bu köy olsa gerek kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum