Cumayeri Büyükbelen Köyü

Cumayeri Büyükbelen Köyü

Büyükmelen Köyü Haberleri, Cumayeri Büyükmelen Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Büyükmelen Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Büyükmelen Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Cumayeri Büyükmelen köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükmelen köyü son dakika gelişmeleri, Büyükmelen köyüne özgü yemekler, Cumayeri Büyükmelen köyünün tarihi, Büyükmelen köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükmelen köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükmelen , Düzce ilinin Cumayeri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükmelen Köyü Resimleri ve Büyükmelen köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Cumayeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Cumayeri Düzce Arası Kaç Km? Cumayeri Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Cumayeri Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Cumayeri Büyükmelen Köyünde doğan biri var mı? Cumayeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükmelen , Düzce ilinin Cumayeri ilçesine bağlı bir köydür.

Büyükmelen köyü nün geçmişi GİRESUN'a dayanmaktadır.Büyüklerimiz savaşlar zamanında batıya göç ettirilmiştir.büyükmelen köyü adını almıştır... köyde melen vardır ve rafting yapılmaktadır.ayrıca ŞÖN şelalesi vardır, köyde 15 çeşit balık türü vardır.köy DÜZCE ye bağlıdır.köyüzde doğa sporları merkezi vardır ve konaklama tesisleri vardır her türlü etkinlik yapılmaktadır... sizleride ağırlamaktan mutluluk duyarız Eynesil Adi Nereden Gelmektedir? Kimilerince Eynesil adi,bölgedeki Aya Vasil Kalesi kelimesinden dönüserek bu güne kadar gelmistir. köy tek bir sülale den oluşmaktadır.Soyadları ise KEY'dir.

Melen çayı, Düzce ilinin bir akarsuyudur. Havzasının %80'i Düzce ili sınırlarında kalır.Havza genişliği 2317 km²'dir.Aşağı kesimlerinde Düzce-Sakarya sınırını oluşturur. İsmini bulunduğu köyden alır.

Özellikle 2001 yılında şehrin Kocaali ilçesi Ortaköy beldesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan projeyle büyük önem kazanmıştır. Bu projeyle Melen çayın'ın İstanbul'a su sağlaması hedeflenmektedir.Bu amaçla yapılacak, 50 yıl ömür biçin baraj Kocaali ilçesinin 5 köyünü (Ortaköy, Cuma Mahallesi, Beyler, Karalar, Köyyeri) sular altında bırakacaktır.Baraj ve tüm işletmeler Sakarya ili Kocaali ilçesinde olması, Düzce'den sular altında hiçbir köy kalmamasına rağmen İSKİ ısrarla projenin Düzce'de bulunduğunu işlemektedir.

Melen çayı Yığılca ilçe sınırları içinden doğar güneyden Efteni gölüne dökülen Uğur suyunu, Sığırlık, Samandere ve Torkul, doğudan Asar deresini, batıdan da Adapazarı Akyazı yönünden gelen Aksu deresini alır. Efteni gölünden çıkarak kuzeye yönelir.Lâhna deresinide aldıktan sonra Karadenize ulaşır.Baraj alanında yıllık ortalama akım 1 599,42 hm3/yıldır.Bu suyun %67'si proje kapsamında İstanbula kanalize edilecek, 2040 yılına kadar kentin su ihtiyacını karşılayacaktır..

Akçakoca Melenağzı köyünden denize dökülür. Bu akarsu üzerinde Düzce-Yığılca arasına Hasanlar Barajı kurulmuştur. Bu baraj sulama amaçlı yapılmış olup sonradan hidroelektrik üretimine geçilmiştir.Bu dere bilidigi gibi adını Melenagzı köyünden alır Melenagzı merkezi bir köy olmakla birlik te büyük ilgi görmektedir.okulu,ptt şubesi ve her türlü teknolojik imkânı bu köyde bulmak mümkündür. Ayrıca çay üzerinde rafting etkinlikleri de yapılmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri lahana çorbası mısır ekmeyi byükmelen su ürünleri kaldıriktir.Düzce iline 33 km, Cumayeri ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Ama yazın 150'dir.eğitim şartlarından dolayı kışın ilçeye gidilmektedir...

Köyün ekonomisi fındıkçılıktırr .Düzcenin en verimli toprakları köydedir ve son yıllarda raftig sporuda gelişmişitr.Büyükmelen su ürünlerinde ticareti yapılmaktadırr. az da olsa hayvancılıkta vardır.Köy halkının geçim kaynağı genellikle tarım ve hayvancılıktır. Bununla birlikte toprakların dar oluşu halkı başka geçim kaynakları aramaya yöneltmiştir.köyde hayvancılık gelir kaynağı olmasından çok halkın kendi ihtiyacını temin etme amacına yöneliktir...

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.