Dalaman Kapıkargın Köyü Video

Kapıkargın, Dalaman merkezine 9 km uzaklıkta bir mahalledir.Dalaman Havalimanı idari olarak Kapıgargın sınırları içerisindedir. Köy ortasından geçen ve Sarsala koyuna kadar süren asfalt yolun kenarına ince uzun olarak yerleşmiştir.

Dalaman Kapıkargın köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kapıkargın köyü son dakika gelişmeleri, Kapıkargın köyüne özgü yemekler, Dalaman Kapıkargın köyünün tarihi, Kapıkargın köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kapıkargın köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kapıkargın , Muğla ilinin Dalaman ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kapıkargın Köyü Resimleri ve kapıkargın köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dalaman Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Dalaman Muğla Arası Kaç Km? Dalaman Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Dalaman Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Dalaman Kapıkargın Köyünde doğan biri var mı? Dalaman Doğumlu Ünlüler Kimler?

KAPIKARGIN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Kapıkargın, Dalaman merkezine 9 km uzaklıkta bir mahalledir.

Dalaman Havalimanı idari olarak Kapıgargın sınırları içerisindedir. Köy ortasından geçen ve Sarsala koyuna kadar süren asfalt yolun kenarına ince uzun olarak yerleşmiştir. Ağırlıklı olarak narenciye üretimi, zeytincilik, arıcılık, tarım ve hayvancılık geçim kaynağıdır. Köy sınırları içerisine havalimanının yapılmasından sonra popülaritesi artmış ve tanınmış olmasına rağmen nüfusu artmamıştır.

Köy nüfusunun artmamış olmasının sebebi olarak da dalaman esnafının, ve siyasetçilerinin kapıkargın mahallesinden olmaları ve bu kişilerin Dalaman'a yerleşmeleri birçok kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaları bu kişileri şehre çekmektedir.

Önemli bir noktada mahallede yaz aylarında vatandaşlar rahatça evlerinin balkonlarında sivrisinek nedeniyle oturamamaktadır. Buna benzer sebeblerden dolayı nüfus stabil kalmaktadır. Bugün Göcek koyları diye bilinen fakat, gerçekte Kapıkargın mahallesi sınırları içerisinde bulunan kille, bedrirahmi, sıralıbük, sarsala, Akbük, Kleopatrahamamı, kurşunlu, göbün, domuzadası ve kapıdağ yarımadasıda bulunan koylar Kapukargın koylarıdır. 1500 kişilik nüfusu ile dalamanın en buyuk koylerınden bırtanesidir

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar