Damascena Nedir? Damescena Ne Anlama Gelir? Damescena Nerede?

Damascena Nedir? Damescena Ne Anlama Gelir? Damescena Nerede?

Güller Ülkesi Damascena filmi galası yapıldı ve 31 ocakta sinemalar da olacak. Güller Ülkesi Damescena fragmanını izleyenler Damascena nedir? Damescena Ne Anlama Gelir? Damescena Nerede? sorularının cevabını araştırıyor.

"Güller Ülkesi: Damascena" Bulgaristan'da yaşanan gerçek bir hikayeyi anlatıyor.

Bulgar devletinin son 40 yılı ve siyasi gelişmeler ele alan "Güller Ülkesi: Damascena" Stoyan Stoyanov'un yapımcılığında çekiliyor. Fragmanı izleyen izleyiciler Damascena nedir? Damescena Ne Anlama Gelir? Damescena Nerede? sorularının cevabını araştırıyor.

Todor Anastasov ve Alexander Smolyanov yönetmenliğinde çekilen filmin başrollerini Veselin Plachkov, Dimitar Banenkin ve Neda Spasova üstleniyor.

Güller Ülkesi Damescena Filmi Konusu ve Oyuncuları

Senaryosunda Stoyan Stoyanov, Maria Laleva, Alexandar Smolyanov ve Hristian Nochev imzası bulunan film, gül üretiminin 400 yıllık geçmişini de gözler önüne seriyor. Bir başarı öyküsünün kahramanı olan gül yağı üreticisi Teco'nun hayatına odaklanan film, mübadele döneminde Türklere yapılan zulmü de Bulgarların gözünden beyaz perdeye taşıyor.

Türkiye'de vizyona girecek ilk Bulgar filmi özelliği de taşıyan film için Türk-Bulgar ilişkileri açısından önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor.

Rosa × Damascena Nedir?

Isparta gülü (Rosa × damascena), Rosa gallica ile Rosa moschata türlerinden elde edilmiş melez bir gül türüdür.

Gül yağı (ve onun yan ürünü olan gül suyu) elde etmek için Isparta ve Burdur yörelerinde yetiştirilir. Ayrıca İnegöl köylerinde de fındık gülü adı altında yetiştirilmektedir.

Kelime anlamı olarak şam (damask) gülü anlamına gelir. ısparta gülü ve bulgaristan kazanlık gülü olarak bilinir. yağlık güldür. bulgaristan'da 1600'lü yıllardan beri, türkiye topraklarında ise 1870'li yıllardan beri üretilmektedir. eski osmanlı toprakları düşünüldüğünde türk tarihinde 900 yıllık yeri vardır. gerçek gülsuyu ve gülyağı bu güllerden distilasyon yöntemi ile üretilmektedir. Piyasada birçok marka bulunmakta olup gerçeğini üreten sayılı marka bulunmaktadır.

Isparta gülü(rosa damascena) çok değerli bir bitki; çiçeklerinden elde edilen uçucu yağı yüksek mali değere sahiptir. yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma ısparta gülü çiçeklerinin pek bilmediğimiz bir özelliğini ortaya koyuyor.

Çiçeklerin kırmızı patelleri(taç yaprakları) gölgede kurutulup çay gibi demlenmiş ve meyve sineklerine 4 hafta boyunca besin olarak verilmiş, sonuçta meyve sineklerinin yaşama süreçlerinde %23’e varan bir uzama sağlanmış.araştırmacılar bu etkiyi ıspartagülünün içindeki antioksidanlar ile ilişkilendirmiştir. fikir vermesi bakımından kırmızı şarapta bulunan resveratrol de güçlü bir antioksidan olmasına rağmen meyve sineklerinde yaşam süresini %16 artırabilmiş.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.