Datça Cumalı Köyü

Datça Cumalı Köyü

Cumalı Köyü haberleri, Datça Cumalı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cumalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Cumalı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Datça Cumalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cumalı köyü son dakika gelişmeleri, Cumalı köyüne özgü yemekler, Datça Cumalı köyünün tarihi, Cumalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cumalı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cumalı, Muğla ilinin Datça ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cumalı Köyü Resimleri ve cumalı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Datça Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Datça Muğla Arası Kaç Km? Datça Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Datça Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Datça Cumalı Köyünde doğan biri var mı? Datça Doğumlu Ünlüler Kimler?

CUMALI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Cumalı, Muğla'nın Datça ilçesine bağlı bir mahalledir. Cumalı, il merkezi Muğla'ya 146 km., ilçe merkezi Datça'ya 25 km. uzaklıktadır. Denizden yüksekliği 160 m.'dir.

2012 yılına kadar Datça ilçesine bağlı bir köyken, 2012 yılında Muğla'nın büyükşehir olmasıyla bu ilçeye bağlı bir mahalle statüsünü almıştır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ,hayvancılığa ve turizme dayalıdır. Mahallede badem, zeytin ve kekik yetişmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin kanalizasyon şebekesi yoktur,içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi yoktur. Mahallede sağlık evi vardır ve faal durumdadır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.