Demirci Danişmentler Köyü

Demirci Danişmentler Köyü

Danişmentler Köyü haberleri, Demirci Danişmentler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Danişmentler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Danişmentler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Demirci Danişmentler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Danişmentler köyü son dakika gelişmeleri, Danişmentler köyüne özgü yemekler, Demirci Danişmentler köyünün tarihi, Danişmentler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Danişmentler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Danişmentler , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Danişmentler köyü resimleri ve Danişmentler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Demirci Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Demirci Manisa Arası Kaç Km? Demirci Hava Durumu? Demirci Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Demirci Danişmentler Köyünde doğan biri var mı? Demirci Doğumlu Ünlüler Kimler?

Danişmentler , Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahalleye ilk yerleşen halk Manisa Gölmarmara ilçesinden göçerek gelmiş yörük bir halktır. Hayvancılıkla uğraştıkları için hayvancılığa müsait olan yayla statüsündeki yerleşim yerini seçmişlerdir. Aynı zamanda halkın lideri konumundaki şahıs bilgeliği ve alimliği hasebiyle Danışman adıyla o civarda anılır ve akıl danışılan bir kişi olarak bilinirmiş. 1980'li yıllara kadar Danışman veya Danışmanlar olarak anılan köy daha sonra Danişmentler olarak ismini devam ettirmiştir. Diğer bir rivayate göre de Sivas ve çevresinde kurulmuş olan Danişmentliler beyliğinden göç eden bir grup önce Gölmarmara'ya ardından da şu anki yerleşim yerine göçerek yerleşmişlerdir.mahallesin önceki kuruluş yerleri karabaşlar yanı gökçe pınar taşmantapasi olup en sonunda şimdiki yerine konmuştur mahallesin kuzeyinde vadılla kayası batısımda mandıra güney girişindeki çam ağacı tarihten kalma eserlerdir.

Her dini bayramda arefe günü ikindi namazından sonra kabir ziyareti yapılır. Bayram namazından sonra herkes bayramlaşarak dağılır daha sonra hastalar ve ihtiyarlar ziyaret edilerek onların da gönülleri alınmış olur. Ramazan bayramında bayram namazından sonra herkes evinde hazırlanan yemeklerden getirerek köy odasında toplu olarak yemek yenilir.

Düğünler cuma akşamı başlar perşembe akşamı oğlan evinde mahallesin gençleri tarafından bayrak dikme olayı olur ve düğün evine yardımcı olan bayrakçı adı verdikleri ara işlerle uğraşan gençlerden bir genç seçilir. Cuma akşamı köy meydanında yöresel oyunlar oynanarak eğlence yapılır. Cumartesi öğlen kız evine çeyiz sermeye gidilir, bunun amacı alınan eşyaların köylüler tarafından görülmesidir. Düğün boyunca Cuma akşamından itibaren Pazar günü öğle yemeği dahil olmak üzere oğlanevi tarafından köylüye ve gelen misafirlere yemek verilir. Cumartesi gecesi bayanlar kına gecesi yaparlar. Pazar günü kız evinden eşyalar alınarak oğlan evine getirilir ve yerleştirilir. Pazar günü ikindiden sonra gelin almaya gidilir böylece düğün merasimi bitmiş olur mahallesimüz gençleri tarafından oynanan yöresel islamoğlu oyunu gelin dolaştırma merasiminde oynanmaktadır.

Manisa iline 220 km, Demirci ilçesine 40 km uzaklıktadır. Batısında Yavaşlar mahallesi, doğusunda Pulluca mahallesi, kuzeyinde Minnetler, İrişler ve Çamköy köyleri, güneyinde Kışlak mahallesi bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etkisi alanı içerisindedir. Genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Mahallede su sıkıntısı çok fazladır. Demirci Belediyesinin başlattiği kampanya çerçevesinde mahallede sondajla su arama çalışmaları yapılmaktadır. Toprakları çok verimlidir, köy arazisi az olmasına rağmen köylü toprağın verimli olmasından dolayı bir sıkıntı yaşamamaktadır. Mahallenin batı yönünde genellikle meşe ormanları ve kısa çalılıklardan(maki) oluşan ormanlar bulunmaktadır. Kuzeyınde ise çam ve ardıç ormanı bulunmaktadır. Köy çok dağlık olup ulaşımı çok zordur.

Tipik karasal iklimin görüldüğü mahallede yetişen tarım ürünleri de iklime paralellik göstermektedir. Halk genellikle buğday ve arpa gibi tahılları kendi ihtiyacını karşılamak için üretir. Ancak geçen 30 seneye damgasını vuran tütün mahallesi ihya etmiş, refah seviyesini yükseltmiştir. Ama devletin tütüne koyduğu kota nedeniyle halk alternatif ürün arayışındayken imdadına kiraz yetişmiştir. Yetiştirilen kirazlar Napolyon cinsi olup tamamı ihraç edilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Ortaokul öğrencileri ise taşımalı eğitim görmektedirler. Mahallenin içme suyu şebekesivekanalizasyonşebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.