Demokratik Sağlık-sen’den Yetkili Sendikalara Eleştiri Yağmuru !

Demokratik Sağlık-sen’den Yetkili Sendikalara Eleştiri Yağmuru !

Kamu çalışanlarının özlük haklarına ilişkin yetkili sendikaların üstlerine düşeni yapmadığına yönelik açıklamalarda bulunan Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Kamu-Sen’ ve Memur-Sen’e yönelik eleştirilerde...

Kamu çalışanlarının özlük haklarına ilişkin yetkili sendikaların üstlerine düşeni yapmadığına yönelik açıklamalarda bulunan Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Kamu-Sen’ ve Memur-Sen’e yönelik eleştirilerde bulundu. “Yüzde 5 baraj ve dayanışma adı altında aidat talep ettiklerinde, Memur-Sen Konfederasyonu gözyaşı döküyor, bu durumun sendikacılığı bitirme noktasına getireceğini dile getiriyordu” diyen Demircan, “Bugün hem Kamu-Sen hem de Memur-Sen birlikte baraj uygulamasının gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptılar. Sağlık çalışanları dört çeşit bordro ile ücret alıyorlar. Bu dört çeşit bordro yoksulluk sınırının altındadır. Hatta sadece taban ücretin emekliliğe yansıdığı bir süreçte beyler enerjilerini yüzde 2 baraj uygulamasına verdiler. Yine sağlık çalışanlarının ek ödeme katsayıları ite kaka düzenlenip 0,25 0,30 gibi oranlarla hesaplanırken bu dev sendikalar susmayı tercih ediyorlar. İşveren sendika temsilcisi gibi davranarak banka promosyonlarını ‘bir zahmet’ gündemlerine alıyorlar. Kurumlardaki kalitesiz ve yetersiz yemek miktarları için tek bir cümle kurmuyorlar, kuramıyorlar. EYT’ye sahip çıkıyorlar, sözleşmelilerin kadroya geçişlerine sahip çıkıyorlar ki bu en iyi yaptıkları iş” diye konuştu.

“Yüzde 25’i alkışlarken avuçları patlıyor”

“Dokuz yıldır kadro bekleyen sağlık çalışanlarının beklentileri karşılık buldu mu?” diyerek eleştirilerine devam eden Togan Demircan şunları söyledi: “Memura yapılan yüzde 25’lik zammı alkışlarken avuçları patlıyordu. Yüzde 30 oranı için de ‘talebimiz karşılık buldu, 30 puan yeterli’ dediler. Kimin maaşına göre yeterli? Sizin maaşınıza göre mi yeterli yoksa en düşük aylık alan devlet memuru maaşına göre mi yeterli?” 

Görevi başında vefat eden sağlık çalışanları şehit sayılıyor mu?

Genel Başkan Togan Demircan, “Görevi başında vefat eden sağlık çalışanları şehit sayılıyor mu? Covid nedeniyle vefat eden sağlık çalışanları için istenilen illiyet bağı şartı ortadan kalktı mı? Defaten müjdelediğiniz kreş sorunu çözüldü mü, sağlık çalışanlarına yirmi dört saat kreş hizmeti veriliyor mu? Son olarak İŞKUR üzerinden işe alınan 4 D statüsünde istihdam edilecek personel için mülakat kaldırılmışken yıllardır sağlık bakanlığına hizmet eden memurlar için görevde yükselme unvan değişikliği sınavları sonrası neden halen mülakat sistemi var? Memurlar için bayram ikramiyesi kazanımı elde ettiniz mi? Sağlık Bakanlığı büyük kentlerde misafirhane, sosyal tesis gibi personelinin konaklayabileceği ekonomik şartlarda yemek yiyebileceği, çay kahve içebileceği alanları oluşturdu mu, Bakanlıktan böyle bir talebiniz oldu mu? Personelin aylardır devam eden mali kayıplarını nasıl telafi edeceksiniz. Her yayınlanan performans yönetmeliğinde unutulan, sonradan bakanlık tarafından geçmişe yönelik telafi edilmeye çalışılan yönetmeliklerin her kesimi içermesi üzerine çalışmanız var mı?” sorularıyla eleştirilerde bulundu.

Radyoloji Çalışanlarının Çalışma Sürelerini Sordu!

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Demircan, yetkili sendikalara yönelik sorularına şöyşe devam etti: “Sendika olarak 3600 ek gösterge de sizin başarınızdı değil mi? Ocak ayında hangi memur 3600’den kaynaklı ne kadar fark aldı, kimleri içerdi? Radyoloji çalışanlarının çalışma süreleri ile ilgili, fiili hizmet tazminatları ile ilgili bir çalışmanız var mı? Sizin yetkili olduğunuz dönemde mevcut hakları ellerinden alındı. Katalog suçlara dahil edilen ancak yine de hemen her gün sözel veya fiziki şiddete uğrayan sağlık çalışanları için ne yapıyorsunuz? Daha sert önlemler alınması için siyasi partilere baskı yapıyor musunuz? Torba yasa düzenlemeleri öncesi masa da çözemediğiniz sorunları T.B.M.M. gündemine neden taşımıyorsunuz. Sağlık çalışanlarının motivasyonlarının yükseltilmesi için neler yapıyorsunuz? Memura grev hakkı için ne yapıyorsunuz? Dahası sendikanın sözlük anlamı ile ilgili ne yapıyorsunuz?” Genel Başkan Demircan son olarak yetkili sendikaların memuru üç kuruş para ile disipline etme gayretlerinin, hukuksuz kanun maddesi ile  kendilerini istikamet olarak gösterme çabalarının, Anayasa Mahkemesinden dönmesini umut ettiklerini söyleyerek açıklamalarına son verdi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.