Deprem Felaketinde Üçüncü Günde Yardım Çığlıkları Dinmiyor !

Deprem Felaketinde Üçüncü Günde Yardım Çığlıkları Dinmiyor !

Merkezüssü Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı sayısı gittikçe artıyor. Depremin üçüncü gününde can kaybının 7 bin 108’ye yükseldiği, yaralı sayısının da 40 bin 910’e çıktığı belirtildi....

Merkezüssü Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı sayısı gittikçe artıyor. Depremin üçüncü gününde can kaybının 7 bin 108’ye yükseldiği, yaralı sayısının da 40 bin 910’e çıktığı belirtildi. Yıkılan bina sayısının ise 5 bin 775 olduğu kaydedildi. Deprem 10 ilde yıkımlara ve can kayıplarına sebep oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamada, yardım konusunda en çok şikayetin ve ihbarın geldiği Hatay’da arama kurtarma ekiplerinin sayısının bugün iki katına yükseleceğini söyledi.

Hatay, iş makinelerini ve yardım ekiplerinin enkaz çalışmalarına katılması konusunda çağrıda bulunuyor. Hatay Maltepe Belediye Meclis Üyesi Besim Ünsaldı, “Hatay’ın sesini duyun gözünüzü Hatay’ın üzerinden çekmeyin” diye seslendi. Deprem bölgelerinden üçüncü günde öncelikli talepler, arama kurtarma ekipleri sayısının artırılması, iş makinesi, arama kurtarma araç eksikliği, ekmek, su, battaniye, ilaç, tıbbı malzeme ve daha çok sayıda ihtiyacın karşılanması!

Bakan Koca: Hatay’da Yardım Ekibi Sayısını 2 Katına Yükselteceğiz

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Hatay Deprem Koordinasyon Merkezi’nden dün akşam yaptığı açıklamada, “Bu kez felaketin boyutu çok büyük. Deprem yüzölçümü olarak çok büyük bir alanı ve zorlu bir coğrafyayı vurdu. Hatay’a ulaşan arama kurtarma ekipleri sayısını 2 katına yükselteceğiz. Çalışmalar devam ettikçe depremin yaratmış olduğu yıkım daha da net ortaya çıkıyor. Yaralılar için diğer illerden deprem bölgesine 1 bin 243 umke timiyle birlikte 6 bin 30 çadır kurduk” dedi. 

Hatay’daki Yaralılar Başka  Şehirlere Sevk Ediliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İskenderun’dan 98 yaralımız, Milli Savunma Bakanlığı’nın İskenderun Gemisi İle Mersin Şehir Hastanesi’ne naklettik. Mersin’de 170 yoğun bakım 590 yaralı tedavi altına alınmıştır. Hatay’daki yaralar ayrıca Adana Şehir Hastanesi’ne ve bölge şehir hastanelerine nakledildi. Adana’da 220 yoğun bakımda olmak üzere 600 yaralının tedavisine başlandı. Reyhanlı, Dört Yol, Samandağı, Yayla Dağı, Kırıkhan hastanelerinde de yaralılara hizmet veriliyor. Durumu kritik olanları uçak ambulanslarla Ankara ve İstanbul şehir hastanelerine taşıyoruz. 300’e yakın yaralı bu şekilde nakledildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkan ve kabiliyetiyle yaraları sarmak vatandaşının yanındadır. Bölgede tüm ekiplerimiz ve gönüllü olarak yardıma koşan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaşadığımız afetleri birlik olarak dayanışmayla atlattık. Bundan sonra da böyle olacaktır. Milletimizden dua bekliyoruz” diye açıklama yaptı. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.