Derepazarı Çukurlu Köyü

Derepazarı Çukurlu Köyü

Çukurlu Köyü haberleri, Derepazarı Çukurlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çukurlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf , Rize Köyleri Arasında yer alan Çukurlu Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Derepazarı Çukurlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukurlu köyü son dakika gelişmeleri, Çukurlu köyüne özgü yemekler, Derepazarı Çukurlu köyünün tarihi, Çukurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çukurlu, Rize ilinin Derepazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukurlu Köyü Resimleri ve Çukurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Derepazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Derepazarı Rize Arası Kaç Km? Derepazarı Hava Durumu? Rize Köyleri ve Derepazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Derepazarı Çukurlu Köyünde doğan biri var mı? Derepazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çukurlu, Rize ilinin Derepazarı ilçesine bağlı bir köydür.

Genelde adı güzel yer olan ÇAKLİ olarak anılır. Tarihinde çok sanatkarlar yetiştirmiştir. Bu sanatkarların en pöpüleri sadettin kaynak tır. Tarihindeki güzelliklerve yaşam kalitesi mevcut insanlar tarafından korunamamıştır.
İstanbul şehrine 1178 km,Trabzon şehrine 75 km, Rize iline 13 km, Derepazarı ilçesine 5 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Yazları nemli, sıcak ve bol yağışlı, kışları kar yağışlı olup dört mevsim yaşanmaktadır
Çaycılık ve ormancılıktır. Hayvancılık yok denecek kadar azdır. Köy insanları yaz ayları % 50 nüfus ile köyünde olup çaycılık ile uğraşmaktadır. Çaycılık geliri çok az ve zahmetli olduğu için gürcü çalışanlar ile yapılmakta olup siyasi torpili olan köy erkekleri zamanından beri çay fabrikalarında çalışmaktadır. Kış aylarında ise nüfusun % 30 rize ili'nde olup birçoğu işsizdir. Geri kalan nüfus istanbul, ankara ve tarabzon gibi büyük şehirlerdedir. Büyük şehirlerde olan köy halkı nispeten iş güç sahibi olanlar olarak adlandırılır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır yalnız hemşire ya da ebesi yoktur. Köy yollarının asfaltlanması yapılmamıştır, köy yolları stabilize yoldur. En büyük sorun ulaşım sorunuyla beraber çevre kirliliği ve çöp sorunudur, yeşil doğa katledilmektedir. Bu olumsuz nedenlerden dolayı köy nüfusünün büyük bölümü göç etmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.