Derman filmi ne zaman, nerede çekildi? Derman filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

Derman filmi ne zaman, nerede çekildi? Derman filminin konusu ne, oyuncuları kimler?

Senaryosunu Ahmet Soner'in yazdığı, yönetmenliğini Şerif Gören'in yaptığı Derman filmi bugün sinema severle buluşuyor.  Başrollerini Hülya Koçyiğit, Tarık Akan ve Talat Bulut'un paylaştığı filmin detayları merak ediliyor.

 

1983 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Hülya Koçyiğit'e Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazandıran Derman filmi bugün 360 TV ekranlarında seyircisi ile buluşuyor. 

DERMAN FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Film, görevini yapmak üzere Ağrı’nın bir kasabasına giden ebe Mürvet’in yaşadıklarını anlatır. Mürvet görev yerine giderken kar fırtınasına yakalanır. Bunun üzerine kendisine rehberlik eden Tahsin ve ailesinin evinde misafir edilir. Mürvet gördükleri karşısında köy halkının kendisine kasabadakilerden daha çok ihtiyacı olduğunu görür. Kasabaya gitmek yerine köye yerleşme kararı alır. Şehmuz ve Tahsin’in yardımlarıyla da köylünün her türlü sağlık sorununa derman olur. Ancak Tahsin’in Mürvet’e sevdalanması kötü olayların başlangıcı olur. 

DERMAN FİLMİ NE ZAMAN NEREDE ÇEKİLDİ?

1983 yılında vizyona giren Derman filminin yapımcılığını Selim Soydan yapmıştır. Derman filminin çekimleri Ağrı'da gerçekleştirilmiştir.

dermman.jpg

1983 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Hülya Koçyiğit'e Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazandırmıştır.

derman2.jpg

DERMAN FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Hülya Koçyiğit - Mürvet

Tarık Akan -Şehmuz

Talat Bulut - Tahsin

Nur Sürer - Bahar

Sırrı Elitaş - Rıfat Ağa

Mehmet Reşit Doğan
 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.