Devrekani Kadıoğlu Köyü

Devrekani Kadıoğlu Köyü

Kadıoğlu Köyü haberleri, Devrekani Kadıoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kadıoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Kadıoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Devrekani Kadıoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kadıoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Kadıoğlu köyüne özgü yemekler, Devrekani Kadıoğlu köyünün tarihi, Kadıoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kadıoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kadıoğlu, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kadıoğlu Köyü Resimleri ve Kadıoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Devrekani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrekani Kastamonu Arası Kaç Km? Devrekani Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Devrekani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Devrekani Köyünde doğan biri var mı? Devrekani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kadıoğlu, Kastamonu ilinin Devrekani ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu iline 55, Devrekani ilçesine 25 km uzaklıktadır.Bölgenin geneli dağlık bir yapı arz etmektedir. Vadilerinde ise yazın azalmakla birlikte akan çayları bulunur. Bunlardan en büyüğü, Kadıoğlu'nun girişindeki kanyondan doğan ve Karahaliloğlu köyünden geçerek Bozkurt'a ulaşan çaydır. Bu çayın doğduğu bölge, yörede "Ilıcalar" adı ile anılmaktadır. Ilıcalar'ın doğduğu bu vadinin kuzeyinde Davutgilin kayası, güneyinde ise Karlogilin kayası (Karahaliloğlugil'den bozma) adı ile anılan iki dağlık alan bulunmaktadır. Bu bölgeler, adından da anlaşılabileceği gibi, kayalık alanlar içermekle birlikte genelde orman örtüsü hakimdir. Kayalıkların içinde çeşitli büyüklüklerde mağaralar bulunmakta olup bunların bazıları oldukça uzun ve derin mağaralardır.
Coğrafi yapısı sayesinde kanyonculuk, mağaracılık, kaya tırmanışı gibi doğa sporlarına ev sahipliği yapabilecek bir bölgedir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmakla birlikte ekonomik bir üretimden söz etmek mümkün değildir. Yöre insanının üretimi kendi tüketimine yönelik olarak devam etmekle birlikte çoğu tarımsal ihtiyaçlar bile çarşı pazardan sağlanmaktadır. Üretimin kısıtlı olmasının temel nedenleri içinde; bölgenin dağlık olması nedeni ile geniş tarım arazilerinin bulunmaması, arazi yapısı nedeniyle ilkel üretim araçlarını kullanılması, genç nüfusun olmayışı gibi hususları saymak mümkündür. Köyde traktör sadece iki kişide bulunmakta olup, bir kişide kamyon ve bir kişide ticari minibüs vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.