Didim Akbük Köyü

Didim Akbük Köyü

Akbük Köyü haberleri, Didim Akbük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akbük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Aydın Köyleri Arasında yer alan Akbük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Didim Akbük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akbük köyü son dakika gelişmeleri, Akbük köyüne özgü yemekler, Didim Akbük köyünün tarihi, Akbük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akbük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akbük, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akbük köyü resimleri ve Akbük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Didim Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Didim Aydın Arası Kaç Km? Didim Hava Durumu? Didim Köyleri ve Aydın Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aydınlı iseniz Aydın Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Aydınlu Ünlüler arasında Didim Akbük Köyünde doğan biri var mı? Didim Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akbük, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir köydür.Didim ilçe merkezine 23 km, Aydın il merkezine 106 km uzaklıktadır.[1] Tüm bölge, Mandalya körfezinin Akbük koyuna hakim bir şekilde 11 km'lik bir sahil şeridine sahiptir. ekonomisi balıkçılık ve turizme dayalıdır. 1 adet mavi bayraklı plajı vardır. Didim'e göre daha tepelik ve yüksek olduğu gibi, orman alanı ve yeşilliği daha fazladır. Akbük koyu, doğal liman özelliğine sahiptir. Civarında yat turizmi yapılmaktadır.Akbük körfezi balıkçılık için adeta bir cennettir. Balığı bol ve çeşitlidir. Hafta sonu olta balıkçılığı için de son derece uygundur.Akbük çok sayıda otel ve pansiyonun yanı sıra, dev yazlık siteler, kooperatiflerle çevrilmiştir. Emlak ve inşaat sektörü son derece canlıdır.2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 2.997'dir. Ancak yaz ve kış nüfusu arasında büyük farklılık vardır. Yaz aylarında nüfus katlanmaktadır.
1922'de Rum nüfusun göçü nedeniyle nüfusu azalmış 1990'lardan itibaren turizm sektörünün gelişmesiyle eski canlılığına kavuşmuştur. Rumlardan kalan Tarihî Kilise hala sağlam olup her yıl yüzlerce turist tarafından gezilmektedir. Kilise restore edilerek 2007 yılından itibaren kültür merkezi ve kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır.
Akbük'e Söke-Milas yolundan ulaşılabileceği gibi, Didim üzerinden de ulaşılabilir. Ayrıca Milas-Bodrum yolundan Kıyıkışlacık yönüne sapıldığında Akbük'e ulaşan bir orman yolu vardır. Bu yol ile Bodrum Havaalanına ulaşımı daha kolaydır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.