Didim ve Apollon Tapınağı

Didim Turistik bir ilçemizdir. Hatta merkezi bir semtinin adı da herkesin rahatlıkla denize girdiği,mavi bayrağıyla altın tozu gibi ince bir kumsalı olan ALTIN KUM' dur. Ama tarihsel olarak bir zenginliği daha vardır o da ilginç öyküsüyle bünyesinde bulun

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra, 1955 depreminde. Önceleri halk arasında "HiSAR" olarak da adlandırılan YORAN kasabası, devletin afet evlerine çevre halkının taşınması ile  "Yeni Hisar" adını almıştır. Sonrasındaysa isim benzerliğine meyil vermemek için, dünya üzerinde sadece bir yerde bulunan ve kök olarak DİDYMA (Didiyma) olarak anılan bu bölge, Türkçe diline uyumlu hale getirilerek; "Didim"olmuştur.

Didim Turistik bir ilçemizdir. Hatta merkezi bir semtinin adı da herkesin rahatlıkla denize girdiği,mavi bayrağıyla altın tozu gibi ince bir kumsalı olan   ALTIN KUM' dur.

Ama tarihsel olarak bir zenginliği daha vardır o da ilginç öyküsüyle bünyesinde bulunan dünya harikası Apollon Tapınağıdır.. Ülkemizin dünyaya sunduğu ender açık hava müzelerinden biridir. Burayı sizler için gezerken ilginç olan hikayesini de sizlere sunmak istedim.

Not:
Bu belgeselim daha önce de yayında idi. kullandığım fon müziklerinin sahipleri tarafından telif hakkından dolayı Dünya genelinde yayın kısıtlamasının gelmesi nedeniyle, Belgeselimi tekrardan fon müzikleri YouTube şirketinin onay verdiği müzikler kullanılarak , hepsi tarafımca değiştirilerek tekrar yayına alınmıştır.


Gelin şimdi  zamanın biraz gerilerine seyahat edelim Ne dersiniz?


Dear Viewers,

After the establishment of the Republic of Turkey, 1955 earthquake. First among the people "fortress", also called YORAN town, state the carriage house of the local people to disaster "YENİ HİSAR" (New Fortress) was the name. To avoid bias in the name similarity is in the post, found only in one place in the world and roots in Didyma (Didiy Up) referred to as the region, by harmonizing the Turkish language; "Didim" has been.
Didim Tourism is a city located. In fact, a central district of the name is that everyone comfortably into the sea, like gold dust with a blue flag beach with fine golden sand 'stop.
But historically, there are a wealth of interesting history that is also located within the wonders of the world .. Temple of Apollo is one of the few open-air museum in the world to offer our country. This is the interesting story for you while visiting, I want to offer you.

Come now, let's time travel back to a little What do you think?

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar