Divriği Eğrisu Köyü

Divriği Eğrisu Köyü

Eğrisu Köyü haberleri, Divriği Eğrisu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Eğrisu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Eğrisu Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Eğrisu, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eğrisu Köyü Resimleri ve eğrisu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Eğrisu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eğrisu köyü son dakika gelişmeleri, Eğrisu köyüne özgü yemekler, Divriği Eğrisu köyünün tarihi, Eğrisu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Eğrisu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Eğrisu Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

EĞRİSU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Eğrisu, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Köyün bugünkü adı Eğrisu Yaylası'ndan gelmektedir. Sivas iline 198 km, Divriği ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köy günümüze kadar üç değişik ad almıştır. En eski adı “Anzahar”dır. Bu ad devlet tarafından köy adlarının Türkçeleştirilmesi gerekçesiyle “Kevendüzü” olarak değiştirilmiştir. Kevendüzü adı da köyün isteği dogrultusunda ve köy derneğinin çalışmaları sonucu 1993 yılında köy yaylasının adı olan “Eğrisu” adıyla değiştirilmiştir.

Anzahar adının köy büyüklerince anlatılan hikâyesi de şöyledir; bugün köyün bulunduğu bölgede yaşayan insanların liderinin bir kızı olur. Kızını çok seven ve adını ölümsüzleştirmek isteyen lider, “SAHAR” olan kızının adına “AN” ekleyerek o bölgenin adını “SAHARI AN” anlamına gelen “ANSAHAR” koyar. Zaman içinde bu ad “ANZAHAR” olarak degişir, toplum tarafından kabullenilip sevilir ve uzun yıllar kullanılır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır.köyün kanalizasyon sebekesi vardır. Sağlık ocağı vardır, ancak aktif kullanılmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Gani Baba Türbesi

Gani Baba türbesi Sivas ili Divriği ilçesi Eğrisu köyündedir.

Sivas Gani Baba Türbesi
Divrigi Eğrisu Anzahar GANİ BABA Türbesi
Gani Baba'nın yaşamları : Hz. Hasan'ın oğlu (İsmi Hanifi olan) Küçük İmam Hasan'ın ikinci yaşamı Gani Baba'dır.

Sırrın erem bildi mi
Dost meydana geldi mi
Sırat sorgu istedi
Pirim selam verdi mi
***
Muhammed Ali
Mürşit olan O kendi
Beni diyen Zöhrem var
Ali Şah verir demi
***
Kefin keder cesata
Feran yazar divanda
Şefahatımı isterim
O Muhammed Mustafa
***
Ahret amel kazanak
Toprak gardaş yanaşak
Ne oğlum ne de kızım
Kor Mustafa kavrulak
***
İsmim Seyid Merdan
Gani oldum divandan
Üçler beşler şahidim
Veysel soyum duyulan

gani-baba-turbesi

Seyit Derviş Muhammet Türbesi

Seyit Derviş Muhammet Türbesi de bu köydedir.

seyit-dervis-muhammet-turbesi

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.