Divriği Höbek Köyü

Divriği Höbek Köyü

Höbek Köyü haberleri, Divriği Höbek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Höbek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Höbek Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Höbek, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Höbek Köyü Resimleri ve höbek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Haöbek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Höbek köyü son dakika gelişmeleri, Höbek köyüne özgü yemekler, Divriği Höbek köyünün tarihi, Höbek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Höbek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Höbek Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

HÖBEK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Höbek, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 175 km, Divriği ilçesine 35 km uzaklıktadır.

Höbek Köyü'nün kuruluş yılları kesin olarak bilinmiyor. Resmi kayıtlar incelendiğinde, Selçukluların çöküşü yıllarında Türk kültürünü Anadolu'ya yaymak için 'Horasan Erenleri' 13. yüzyıl ortalarında ve 14. yüzyıl başlarında Anadolu'da faaliyette bulundukları dönemlerde Anadolu Kültürünü özümleyen göçeri insanlarında o dönemde yerleşik düzen sağladıkları bilinmektedir. Höbek köyünün kuruluşunun da o yıllara rastladığı tahmin edilmektedir.

Dağların eteğinden geçen kervan ve İpekyolu'nun Havuz Dağının dibindeki ören ve han yıkıntıları da gösteriyor ki Höbek Köyü çok eski bir yerleşim birimi. Araştırmalara ve tarihi bilgilere göre çağın eşsiz tıp doktoru ve askeri olan, alevi yolunun büyük gözcüsü Karaca Ahmet Sultan'ın oğlu Hıdır Abdal Sultan'ın türbesi dünyaca bilinen Ocak Köyü'ndedir. Höbek köyünde Elazığ sun köyde türbesi olan ZEYNAL ABİDİN Soyundan KOCA SEYİT Evladı avuçen oçagı vardır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.