Divriği Karaağaçlı Köyü

Divriği Karaağaçlı Köyü

Karaağaçlı Köyü haberleri, Divriği Karaağaçlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaağaçlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karaağaçlı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Karaağaçlı, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaağaçlı Köyü Resimleri ve karaağaçlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Karaağaçlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaağaçlı köyü son dakika gelişmeleri, Karaağaçlı köyüne özgü yemekler, Divriği Karaağaçlı köyünün tarihi, İncirlipınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaağaçlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Karaağaçlı  Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

KARAAĞAÇLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karaağaçlı, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı : kavak çayı mevkindeki bir ağaç çinsi olan karaağaç tan almıştır. Eski ismi çiftkuzlar'dır.

Eski bir yerleşim mevkiine kurulmuş bir köydür. Köyün etrafında eski yerleşim yerleri hala izlerini korumaktadır. Güneyde eski köy ve toroskolu, kuzeyde kalecik köyü'nün izleri hala mevcuttur. Kava Çayı'nın tapusu Ali Kayadibi'nin üzerindedir. Karaağaçlı Köy'ünde 3 hane yaşamaktadır. Yazları köy nufusü artmaktadır. Siyasi olayların doruk noktasında bu bölgeye sığınan köy halkı Elazığdan göçmüştür ön yargısı vardır. Bazı kaynaklara göre ise İrandan göçüp gelmişlerdir. Köyün 2000 li yıllar öncesi ismi; ÇUKSÜZER'dir diye herkes tarafından bilinmektedir. Karaağaçlı köyü'nün geçmişten günümüze Alevi kültürüyle yaşadığı bilinir.

Sivas iline 196 km, Divriği ilçesine 17 km uzaklıktadır.Kasım ayının son haftasına doğru yollar kardan kapanmakta, nisan ayının ortalarına kadar sürmektedir. Köy yolları stabilize toprak yoldur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy yazları serin olduğundan yaylacılık yapılmaktadır. Hayvancılık köy için çok önemlidir. Köyün yüksekte olması sebebiyle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yapıldığı en önemli yerlerden biri olduğu bir gerçektir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.