Divriği Karakuzulu Köyü

Divriği Karakuzulu Köyü

Karakuzulu Köyü haberleri, Divriği Karakuzulu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karakuzulu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karakuzulu Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Karakuzulu, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karakuzulu Köyü Resimleri ve karakuzulu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Karakuzulu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karakuzulu köyü son dakika gelişmeleri, Karakuzulu köyüne özgü yemekler, Divriği Karakuzulu köyünün tarihi, Karakuzulu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karakuzulu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Karakuzulu  Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

KARAKUZULU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karakuzulu, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 228 km, Divriği ilçesine 53 km uzaklıktadır.

Köy Sivas İli Divriği ilçesi idari sınırları içerisinde çaltı vadisinde, 1150 kotunda dağlık bir topoğrafik bir yapıya sahiptir. Köy büyüklerinin anlatımına göre 1800 yılların ilk çeyreğinde, İran'dan Dersim'e göç eden Kelhur airetinden Ape Sefer(Reşogil ile male sultıkların dedesi), önce Hinoraya göçer. Kardeşine dayanamayan Ape Sefer Kardeşi Ape Hasan' da(Male Aloş'ların dedeleri-KAZIM DOĞAN) göçe ikna ederek bugünkü köye yerleşimleri sağlanır. Diğer Dersim'den gelen (Male musso ve Male Zivolar, hafısgiller)aşiretler ile Malatya ve Tokat'tan göç eden Alevi Kürt aşiretleri köye yerleşirler. Bugünkü Avşarcık köyünün köyün yaylası olduğu ve buranın Goman(ağıl)olarak kullanıldığı, yürüme yoluyla 3-4 saatlik yol ve koşullar nedeniyle aşiretlerden bazıları yaylayı köy olarak kullanmaya başlamış olup böylelikle aşağı ve yukarı Karakuzu olarak köylerimiz anılmaya başlanmıştır. Ayrca köyün mezrası konumundaki Hıdırlık'ta Elazığın Devdırej Bölgesinden göç ederek gelen Avuçan ocağından iki aile bulunmaktadır..(Ali Dede-Galo Dede)Çevrede bu iki aile kutsal aile olarak büyük saygı görmektedir. köyün coğrafi konumu itibarıyla hemen hemen tümm sebze ve meyveler yetişmektedir. Patetesi domatesi ve salatılığı ün salmıştır. köy İstanbul-Kars demiryolu güzergahı üzerinde Göcentaşı istasyonuAnkara başlangıç olmak üzere 750.km yer almaktadır.Eşke , kışla, pengürt, Aşağıköy(şahin) Güneş, Çüküzer ile komşu olan köyün geniş bir yaylağı ve meşeliği söz konusudur.

Geçim kaynaklarının dar olması köylülerimizin başta İstanbul olmak üzere Ankara ile çeşitli illlere göç söz konusu olmuştur.köyde Akademik personel,Mühendis,doktor ,öğretmen olmak üzere farklı meslek gurubundan insanlarımız köyün yetiştirdiği insanlar olarak yaşamda yerlerini almışlardır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.