Divriği Olukman Köyü

Divriği Olukman Köyü

Olukman Köyü haberleri, Divriği Olukman köyü güncel son dakika gelişmeleri, Olukman köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Olukman Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Olukman, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Olukman Köyü Resimleri ve olukman köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Divriği Olukman köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Olukman köyü son dakika gelişmeleri, Olukman köyüne özgü yemekler, Divriği Olukman köyünün tarihi, Olukman köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Olukman köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Olukman Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?

Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

OLUKMAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Olukman, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 199 km, Divriği ilçesine 17 km uzaklıktadır.

öyün adının çevre köylere ve merkez Türkmen köyü olan köyüne faydalı olması amacıyla seyyah olarak oralardan geçmekte olan bir lokmanın, Türkmen köy halkı tarafından köye yerleşmesi istenmiş ve köye yerleşmiştir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.