Doğal Takviye Kekik ve Faydaları

Doğal Takviye Kekik ve Faydaları

Anadolu'nun dağlarında yetişen kekik, bilinmeyen özellikleri ve inanılmaz faydaları doğal yaşam savunucularının ilgisini çekiyor. Peki kekik nelere iyi gelir ve ne kadar kullanılmalı? Detaylar haberimizde...

Kekik, sağlık için pek çok faydası bulunan şifalı bir bitkidir. Kırmızı ve beyaz renkli çiçekleri olan kekik çağımızın en büyük problemlerinden birisi olan kansere karşı koruyucudur.

Ayrıca yine son zamanların sağlık sorunlarından şeker hastalığına fayda sağlar, kan şekerini düzenler .Diğer yönden idrar söktürücü özelliği bulunur. Besin değeri çok yüksektir; içeriğinde pek çok faydalı vitamin ve mineral bulunur. Bu bitkinin yağı, suyu, çiçekleri ve yaprakları şifa amacıyla kullanılabilir. 

Kekik yağı, özellikle saç ve cilt sağlığı için çok faydalıdır. Ancak her şeyde olduğu gibi, aşırı kekik tüketmek ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle kekik veya yağını kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Kekik nasıl kullanılır?

Genellikle baharat olarak yemeklerimize eşsiz bir tat veren kekik, farklı şekillerde kullanılabilir.

Bitkisi daha çok demlenip çay olarak tüketilirken, kekik yağı ise kozmetik ürünlere ilave edilir. Kullanım alanlarından bazıları ise  ağız gargaraları, merhemler ve aromaterapi yağlarıdır.

Kekik yağı

Kekik yağı şampuan, saç kremi, yaşlanma karşıtı cilt bakım kremi ve ağız bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan bir üründür. Bu yağı, aktarlardan satın alabileceğiniz gibi bitkiden kendiniz de hazırlayabilirsiniz. 

Kalp sağlığını korur

Aynı zamanda kalp sağlığını korur.  Kolesterol seviyelerini düşürür ve dengeler. Yüksek tansiyonun olumsuz etkilerini azaltır.

Kişinin kalp krizi de dahil olmak üzere çoğu kalp rahatsızlığına yakalanma riskini azaltır. Özellikle düşük tansiyon hastalarında, kan basıncını dengeleyerek halsizlik ve aniden yere düşme gibi semptomları azaltmaya yardımcı olur.

Kansere karşı koruyucudur

Kolon kanseri başta olmak üzere pek çok kanser çeşidine karşı kişiyi korur, kanser hücrelerinin daha geniş alanlara yayılmasını engeller.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

A ve C vitaminleri açısından eşsiz bir kaynak olarak, bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle soğuk havalarda kişinin grip ve nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmasını önler.

Vücudumuzdaki beyaz kan hücrelerinin oluşumunu hızlandırarak, inflamatuar etkileri sayesinde hastalıklara karşı bizi korur. Yaralara uygulanan kekiğin yağı ise yaraların iyileşme sürecini hızlandır.

Kekik yağı cilt sağlığına iyi gelir

Sivilce, yara, kesik tedavisinde de etkili olan kekiğin yağı, doğrudan cilde uygulandığında yaraları iyileştirir. Cilt çatlakları ve kabarıklıkları ile belirgin egzamanın tedavisinde etkili olan bu yağ, muhteşem bir antioksidan olarak, yaşlanma etkilerini de yavaşlatır.

Kekik yağı, doğal bir cilt temizleyicidir ve peeling yapmakta kullanılabilir. Akne ve sivilce tedavisinde kullanılabilir. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.