Doğanşar Söbüler Köyü

Doğanşar Söbüler Köyü

Söbüler Köyü haberleri, Doğanşar Söbüler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Söbüler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Söbüler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Söbüler, Sivas ilinin Doğanşar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Söbüler Köyü Resimleri ve söbüler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Doğanşar Söbüler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Söbüler köyü son dakika gelişmeleri, Söbüler köyüne özgü yemekler, Doğanşar Söbüler köyünün tarihi, Söbüler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Söbüler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Doğanşar Söbüler Köyünde doğan biri var mı? Doğanşar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Doğanşar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanşar Sivas Arası Kaç Km? Doğanşar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Doğanşar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

SÖBÜLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Söbüler, Sivas ilinin Doğanşar ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 95 km, Doğanşar ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Köyün adı su kaynaklarının fazla olması civara su dağıtması sebebiyle su dağıtıcı anlamına gelen "sebil" den gelmektedir.Yıllar yıllar derken Söbüler olmuştur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve ayrıca kanalizasyon şebekeside vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. köyün yolu stabilzedir.ve faal bir güzeleştirme dernegi vardırki yatırımların yapılmasında dernek etkilidir nüfusuda bilgilerden çok fazladır. sırasıyla dernek başkanları: Nihat ÇIĞRIKÇI İLYAS KARATAŞ Mustafa YAŞAR Esad KARABAYIR Hacı ÇIĞRIKÇI İSMET KARATAŞ (halen başkanlık yapmaktadır.)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum