Doktorlardan Toplu İstifa !

Doktorlardan Toplu İstifa !

Doktordan Toplu İstifa !  Haklarını alamadıklarını dile getiren kamu ve üniversite hastanesinde görevli doktorlar tek tek istifa ediyor. Twitter’da doktorlar istifa dilekçelerini paylaşırken bir hekim, “Toplu istifa edelim” çağrısında...

Doktordan Toplu İstifa !  Haklarını alamadıklarını dile getiren kamu ve üniversite hastanesinde görevli doktorlar tek tek istifa ediyor. Twitter’da doktorlar istifa dilekçelerini paylaşırken bir hekim, “Toplu istifa edelim” çağrısında bulundu.

Doktorlardan Toplu İstifa

Zor şartlar altında çalışan hekimler, kamu hastanelerinden tek tek istifa ediyor.

Haklarının yendiğini ve korunmadıklarını dile getiren hekimler, tek tek istifa ediyor. Dr. Özkan Yükselmiş,”Bizi koruyamadınız, hastanelere metal direktörü veremediniz, performans sistemi altında bizi köle yaptınız.” diyerek bütün doktorlar adına isyan etti.

Doktor İstifa Dilekçesi

“Şu an bile istifa dilekçemi yazarım” diyen Özkan Yükselmiş,”Yıllar önce çok büyük bir üniversitenin beyin cerrahi asistanları 6 asistan komple bir ay rapor almışlardı. O kadar hakları iyileştirildi ki, rektörlük arıyor çünkü koskoca üniversite yani 2 milyonluk şehir, kapatılmaması kabul ediliyor. Beyin cerrahi doktorları yoğun bakımda tek başına vizik geziyorlar. Hemşirelere falan inip poliklinik yapıyorlar. ki bizim yanına yaklaşamayacağımız hocalar bizi alttan arıyorlar, biz ettik siz etmeyin geri dönün diye. Bazen değerimizin anlaşılması böyle oluyor. Eğer tamam derseniz, eğer çevrenizdeki arkadaşlarınızı ikna ederseniz, bağlı bulunduğunuz sendikalarda bu yaptırımı zorlarsanız, ben ilk istifa dilekçesini yazmaya bile hazırım. Şuan bile istifa dilekçemi yazarım. On binlerce doktorun aynı anda istifa dilekçesini verdiğini ve dilekçede de şu ifadeleri yazacağız,” Bizi koruyamadınız, hastanelere metal direktörü veremediniz, performans sistemi altında bizi köle yaptınız.” Bakın Temmuz ayında asgari ücret 5.500 TL olacak. Olsun 7,8 olsun hiç önemli değil. Uzman 8.500 alıyor, biz 1.20 asgari ücret için mi bu kadar yıl çalıştık?” diye konuştu.

Doktorlardan Toplu İstifa

Doktor İstifaları Sürüyor ! Gelin Hep Birlikte İstifa Dilekçesi Verelim

“Gelin hep birlikte istifa dilekçesi verelim, emin olun sonu çok güzel olur”, diyerek diğer doktor arkadaşlarına çağrıda bulunan Yükselmiş, “Performans sistemi kötü. Maaşlarımız iyileşmedi. Tam gün yasası mahvoldu. Yani heryerden error veren sistemde, biz hala marjinal eylemlerden geri duruyoruz, sendikalara doğru düzgün katılım yapmıyoruz. Benim bugünlük bu olaya özel önerim budur. Gelin hep birlikte istifa dilekçesi verelim. Sonu emin olun çok güzel olur. Sonuyla ilgili tartışırız bence ama sonu çok güzel olur. 10 bin 15 bin doktorun istifa dilekçesini işleme bile koyamazlar da, koysalar bile sonu çok güzel olur. Hocaların, asistanların katıldığını, acillerdeki hekimlerin katıldığını düşünün. Biz rapor alınca acile gidiyorlar, acildeki istifa edince nereye gidecekler?” diye ifade etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.