Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş nereli, İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında?

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş nereli, İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında?

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş nereli, İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir, kaç yaşında? soruları Hadımköy’deki tarihi hastanenin isminin Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş olacağının açıklanmasıyla araştırılıyor. İşte detaylar...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nin ismi ise Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi olacağının açıklanmasından sonra Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş’un kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir?

Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş kimdir?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un babası olan İsmail Niyazi Kurtulmuş, 1920 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde İstiklal Harbi malullerinden Kastamonu doğumlu Binbaşı Numan Bey ile Ünyeli Seher Hanımın oğlu olarak dünyaya geldi.

İsmail Niyazi Kurtulmuş ilkokulu Ünye’de okudu. Fatih Gelenbevi Ortaokulu’nun ardından İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Lisenin ardından 1945 yılında Tıbbiye’den mezun oldu.

Yedek subay olarak ifa edilen vatanî görevin ardından 1947 yılında İstanbul Fatih’te serbest hekim olarak çalışmaya başladı. Öte yandan İstanbul Tıp Fakültesi Birinci Dâhiliye Kliniği’nde ihtisasını tamamladı.

Öte yandan 51 yaşında İmam Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur.

İsmail Niyazi Kurtulmuş 1971 yılında Milli Saraylar doktoru olarak görevlendirilir. Dolmabahçe Sarayı’nda, Heybeliada’da vazifelerde bulundu.

1986 yılında kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.