Dr. Serdar Savaş Nereli, Dr. Serdar Savaş Kimdir, Dr. Serdar Savaş'ın hayatı ve biyografisi!

Dr. Serdar Savaş Nereli, Dr. Serdar Savaş Kimdir, Dr. Serdar Savaş'ın hayatı ve biyografisi!

YKS sınavı açıklamalarıyla sosyal medyada gündem olan Dr. Serdar Savaş nereli, Dr. Serdar Savaş Kimdir, Dr. Serdar Savaş'ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. İşte detaylar...

YKS sınavı açıklamaları ile herkesin beğenisini ve sevgisini kazanan Dr. Serdar Savaş hakkında merak edilenleri araştırdık. Dr. Serdar Savaş Nereli, Dr. Serdar Savaş Kimdir, Dr. Serdar Savaş'ın hayatı ve biyografisi haberimizde.

DR. SERDAR SAVAŞ KİMDİR?

Tam adı Bayram Serdar Savaş 1060 yılında Ankara'da doğmuştur. Türk bilim insanı ve siyasetçi olarak uzun yıllar hizmet etmiştir.

Kabataş Erkek Lisesi mezunu. İstanbul Üniversitesi'nde tıp ve hukuk okudu. Londra Ekonomi Okulu'de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene'de epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gördü.

1987 yılında Adana Sağlık Müdürlüğü'ne atandı. 1988 yılında Sağlık Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı görevine getirildi. Akabinde Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. 1993 yılında Kopenhag'da bulunan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'ne getirildi. 1998 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Başkan Yardımcılığı'na atandı.

2000 yılında Türkiye'ye döndü, Birleşik Sağlık Sistemleri'ni, İleri Tıp Teknolojileri'ni ve GENAR Enstitüsü'nü kurdu.

2004 yılında Demokratik Sol Parti'nin Parti Meclisi'ne seçildi.2009-2011 yıllları arasında DSP'nin politika geliştirme, dış işleri,Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmüştür.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.