Dulkadiroğlu Ayaklıcaoluk Köyü

Dulkadiroğlu Ayaklıcaoluk Köyü

Ayaklıcaoluk Köyü haberleri,Ayaklıcaoluk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ayaklıcaoluk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Ayaklıcaoluk Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Dulkadiroğlu Ayaklıcaoluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayaklıcaoluk köyü son dakika gelişmeleri, Ayaklıcaoluk köyüne özgü yemekler, Dulkadiroğlu Ayaklıcaoluk köyünün tarihi, Ayaklıcaoluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayaklıcaoluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayaklıcaoluk, Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayaklıcaoluk Köyü Resimleri ve Ayaklıcaoluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dulkadiroğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dulkadiroğlu  Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Dulkadiroğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve DulkadiroğluKöyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Ayaklıcaoluk Köyünde doğan biri var mı? DulkadiroğluDoğumlu Ünlüler Kimler?

Ayaklıcaoluk, Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğluilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köy suyunun olmaması dolayısıyla koy su arama isine girer..konum olarak da biraz yukarı bir mevkide oldugu icim su temini zor olur.bunun için kavak ağaçlarının ic kisimlari oyulup birlestirilerek alt kisimlerina destek vasitasiyla su yolu yapilmis olur.. bu ayakli su yolu nedeniyle koyun adi "ayakli oluk" tan gelen simdiki adi olan ayaklicaoluk adini alir.

"Kahramanmaraş/ Dulkadiroğlu/ Ayaklıcaoluk köyünün ismini koyan benim dedemin dedesi. Büyük Hunucoğlu 45 sene Ayaklıcaoluk çevresinde ki bütün köyleri yönetmesi için devlet tarafından görevlendirilmiş. Olukları kendi kavak ağaçlarını keserek yaptırmış. Aynı zamanda 12 şubatta çete kurmuş. Kurtuluşta görev almış. 25 tane öküzünü kesip çetelere yedirmiş 15 sene arazilerini ekememiş. O büyük çınarın altı Hunucoğlu ailesine aittir ve orada sürüleri yatarmış. Köye ilk yerleşen aile de Hunucoğlu ailesidir. Ve hala köyün en büyük ailesidir." Kaynak: (Yasin Tarakçı gönderdi)

Kahramanmaraş merkezine 11 km uzaklıktadır.köy yeşil alanlarıyla dikkat çekmektedir.kışın soğuk ve yağışlıdır.bu mahallesi diğer köylerdena yıran en önemli özelliği 500 veya 1000 yıl gibi tahmin eidlen çınar ağacı bulunmaktadır.en son sel baskınında ağacın gövdesi toprak altında kaldığı için şu anda sadece üst dalları toprak yüzeyindedir.toprak yüzeyinde olan kısmı ise yine de diğer çınar ağaçlarından kat kat büyüktür.toprağın altında kalan kısmı önceden şimşek çarpması sonucu oyulmuştur.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesive sulama suyu kanalı vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köy içi ara yolları ulaşım rahatlıkla sağlanmakta.mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.