Dulkadiroğlu Budaklı Köyü

Dulkadiroğlu Budaklı Köyü

Budaklı Köyü haberleri, Dulkadiroğlu Budaklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Budaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kahramanmaraş Köyleri Arasında yer alan Budaklı Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Dulkadiroğlu Budaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Budaklı köyü son dakika gelişmeleri, Budaklı köyüne özgü yemekler, DulkadiroğluBudaklı köyünün tarihi, Budaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Budaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Budaklı , Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Budaklı  Köyü Resimleri ve Budaklı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Dulkadiroğlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dulkadiroğlu  Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Dulkadiroğlu Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve DulkadiroğluKöyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Budaklı  Köyünde doğan biri var mı? DulkadiroğluDoğumlu Ünlüler Kimler?

Budaklı , Kahramanmaraş ilinin Dulkadiroğluilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. eski bir tarihte bu mahallede çok babayiğit,iri yarı bir adam yaşarmış.adam bi gün ahır dağında maraşa giderken kocaman bir meşe ağacını kökünde sökerek şehire götürüp satacak..maraşa geldiğinde omuzunda kocaman meşe ağacıyla çarşıdan geçerken,sağa sola çarparak ilerliyormuş..bunu gören çarşı esnafı``-hey budaklı adam biraz dikkatli git.herkesi sakatlayacaksın demişler...bundan sonra mahallenin adı budaklı kalmış,, mahallenin üzümü meşhurdur yörede bertiz kabarcıgı olarak bilinir mahallede kışlık yiyecek hazırlanmaktadır. Bunlar arasında sıralayacak olursak. şıra türleri yaygındır.sırasıyla bastık,sucuk,pekmez,pestil,samsa... ... ...

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.