Düzce Çınarlı Köyü

Düzce Çınarlı Köyü

Çınarlı Köyü Haberleri, Merkez Çınarlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çınarlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Çınarlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkez Çınarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınarlı köyü son dakika gelişmeleri, Çınarlı köyüne özgü yemekler, Merkez Çınarlı köyünün tarihi, Çınarlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınarlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çınarlı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çınarlı Köyü Resimleri ve Çınarlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez Çınarlı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çınarlı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Köyün önceki adı hacımus köyü olup daha sonra çınarlı olmuştur. Şimdiki adını köyün alanları içinde bulunan büyük çınar ağaçlarından alır.Köyün asıl yeri yıllar öncesinde yaşanan sel baskınına kadar 1 km doğusun da bir dere yatağında Çerkezlerin yaşadığı bir köydü. Büyük selden sonra şimdiki yerine taşındı.Önceleri tamamı Çerkez olan köy şimdilerde yarı yarıya çerkez ve karadeniz kökenli halktan oluşmaktadır. Çerkez gelenek ve görenekleri hala devam etmektedir.Köyün en önemli özelliği Çerkez kültürü ile özenle korunan bahçeli müstakil evleridir.Çınarlı Düzce ilinin 8 km güneyindedir. İçinden Uğur Suyu geçer.Güneyi orman, kuzeyi ovadır. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın tam üzerindedir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.