Düzce Gülormanı Köyü

Düzce Gülormanı Köyü

Gülormanı Köyü Haberleri, Merkez Gülormanı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gülormanı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Gülormanı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkez Gülormanı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gülormanı köyü son dakika gelişmeleri, Gülormanı köyüne özgü yemekler, Merkez Gülormanı köyünün tarihi, Gülormanı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gülormanı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gülormanı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gülormanı Köyü Resimleri ve Gülormanı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez Gülormanı Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gülormanı, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köy, yakınında bulunan Efteni Gölü ve orman ile iç içe bulunduğu için bu adı almıştır. Eski bir yerleşim yeri olarak bilinir. Osmanlı Devleti zamanında çerkeslerin bölgeye gelmesiyle yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanmıştır. Zamanla Karadeniz'den gelen Ordu ili yerleşimciler tarafından mesken olarak kullanılmaya başlanmıştır.Gölormanı köyü kültürel olarak bir karma kültür özelliği gösterir.Türkiye'nin her yöresinde rastlanabilecek adetler,gelenek ve göreneklere sahip olmakla beraber daha çok karadeniz yöresine has gelenek göreneklere sahiptir.Düzce merkezine 13 km uzaklıktadır. 7 km uzaklıktaki Güzeldere Şelalesi, Dere Balık, Hıra, Pürenli, Balıklı yaylaları vardır.Efteni gölü köyün sınırları içinden başlar.Yeşillikler içinde bozulmamış bakir bir doğası vardır.Köyün çıkısındaki 'Toptepe' adı verilen mesire ve piknik alanı köyün en nadide yerlerindendir.Efteni Gölü ve Gölormanı köyü manzaralı olan bu yere ilgi yoğun olmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık ve orman ürünleri işletmeciliğine dayalıdır. En yoğun üretimi yapılan ürün fındık olup, bunun yanında şeker pancarı, mısır ve tütün üretimi de mevcuttur. Köyde özel müteşebbişe ait 2 adet kümes ve 1 adet büyükbaş hayvan yetiştirme çiftliği mevcuttur. Köyüzde 1 adet orman kooperatifi ve bünyesinde çalıştırılan atölye mevcut olup çevre köylerin de ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Köy halkına ait arazilerin çoğunluğunda ticari kavak yetiştiriciliği yapılmaktadır. köyde hayvancılık yapılıp çoban tutulmaktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, ADSL ve sabit telefon vardır.Köy içi yollar das asfalt olup yalnızca Uzunali Mahallesinin yolu asfalt değildir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.