Düzce İslahiye Köyü

Düzce İslahiye Köyü

İslahiye Köyü Haberleri, Merkez İslahiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İslahiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan İslahiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkez İslahiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İslahiye köyü son dakika gelişmeleri, İslahiye köyüne özgü yemekler, Merkez İslahiye köyünün tarihi, İslahiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İslahiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İslahiye, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İslahiye Köyü Resimleri ve İslahiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez İslahiye Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

İslahiye, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı Pehlivanoğullarının ve Haşimoğullarının 1900 yıllarında Bulgaristanın Karnaabat ili Taraş köyünden göç ederek kurdukları köy zamanla gelişerek büyümüştür. Köyün ismini Bulgaristandaki köyden alan köy 1950 yıllarında köy isim kanununa göre İslahiye köyü ismini almıştır.

Bulgaristan Türkleri gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Düğünlerde kız ve erkek tarafları ayrı renkten şalvar ve mintan giyerler.Yöresel tatlardan katlama, akıtma kolacı, oturtma tatlısı, dilber dudağı, kabak tatlısı ve su böreği başlıcalarıdır.Düzce merkezine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy Nüfusu'nun %15 i Fabrikalarda ve Kendi İşlerinde çalışmaktadır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.