Düzce Kuyumcuhacıali Köyü

Düzce Kuyumcuhacıali Köyü

Kuyumcuhacıali Köyü Haberleri, Merkez Kuyumcuhacıali Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kuyumcuhacıali Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Kuyumcuhacıali Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Merkez Kuyumcuhacıali köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuyumcuhacıali köyü son dakika gelişmeleri, Kuyumcuhacıali köyüne özgü yemekler, Merkez Kuyumcuhacıali köyünün tarihi, Kuyumcuhacıali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuyumcuhacıali köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuyumcuhacıali, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuyumcuhacıali Köyü Resimleri ve Kuyumcuhacıali köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez Kuyumcuhacıali Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kuyumcuhacıali, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyün ismi köyün kurucusu olan Kuyumcu Hacı Ali Efendiden gelmektedir. Kuyumcu Hacı Ali Bey 1840’lı yıllarda Krasnodar’da doğmuş. Çerkeslerin Şapsığ boyundan olup, 1864 yılında Rus ordusu hızla yayılarak bölgeyi ele geçirmiş ve Rusların “dağlı” dediği Mehmet’in ataları kovulmuş. Başka bir bölgeye yerleşmeleri ya da Osmanlı topraklarına gitmeleri istenmiş. Hacı Ali Bey diğer Müslüman akrabaları gibi Osmanlı topraklarına sürgün edilmiş olup, İstanbul'a yerleştikten bir süre sonra Düzcedeki akrabalarının yanına gelerek Kuyumcu Hacı Ali Köyünü kurmuştur.Köy 2012-2013 yıllarında yapılan seçimlerle Düzce Belediyesine bağlanarak mahalle olmuştur.Düzce merkezine 3 km uzaklıkta olup doğusunda Sallar köyü, batısında Çavuşlar köyü, kuzeyinde Kazukoğlu köyü, güneyinde Aşağı Yahyalar köyü bulunmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Kavakçılık ve fındık tarımı çoğunluktadır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat en yakın okul 2 km. ilerdeki Demetevler Mahallesindedir. Köyün içme suyuşebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.