Düziçi Farsak Köyü

Düziçi Farsak Köyü

Farsak Köyü Haberleri, Düziçi Farsak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Farsak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Farsak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Düziçi Farsak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Farsak Köyü son dakika gelişmeleri, Farsak Köyü ne özgü yemekler, Düziçi Farsak Köyü nün tarihi, Farsak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Farsak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Farsak Köyü, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Farsak Köyü Resimleri ve Farsak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Düziçi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz  yöresine özgü haber kanalı var mı? Düziçi Osmaniye Arası Kaç Km? Düziçi Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve Düziçi Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında Düziçi Farsak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Düziçi Doğumlu Ünlüler Kimler?

FARSAK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Farsak, Osmaniye ilinin Düziçi ilçesine bağlı bir köydür.

İlk yerleşik hayata yaklaşık 60 yıl önce şimdi bulundukları yerde geçmeye başlayan Farsaklılar, Oğuzların Varsak (Tarsus Türkmenleri) soyundandırlar. Köyün isminin de kaynağı aynıdır. 1950'li yıllara kadar şu an köyün kuzeyinde bulunan Kışla denen yerde yaşayan Farsaklar ilk olarak 1952 yılında köyün şu an bulunduğu yere yerleşmişler ve zamanla Kışlayı terketmişlerdir. O zamanlara kadar etkin olan Konar-Göçerlik (Yörüklük) kademeli olarak terkedilmiş ve yerleşik hayata geçilmiştir. Ayrıca 17. yüzyılda (1606-1679) yaşamış olan ünlü Halk Ozanı Karacaoğlan da bu köylüdür.

İlçeye 10km uzaklıkta ve ilçenin kuzeybatısında yer alır. Yolu asfalttır. Elektriği ve suyu olan köyde sulama suyu yetersizdir. Köyün güneyinden itibaren batı ve kuzeybatısından Düziçi'nin en büyük akarsuyu olan Sabun Çayı akmaktadır. Leziz balıkları bulunan Sabun Çayı, yazları piknik mekanı olarak çok fazla rağbet görmekte olan bir yer iken Düziçi Belediyesi tarafından çaya dökülen atık su ekosisteme zarar vermektedir.

Buğday, arpa, yer fıstığı, pamuk, mısır gibi ürünlerin yetiştiği Akdere'de 15'den fazla traktör bulunmaktadır. Hala yaylaya çıkan ailelerin bulunduğu köyde hayvancılık etkin bir ekonomik faaliyet olmaya devam etmektedir. Köyün nüfusu 400 kadardır. Son yıllarda kente göç görülmektedir. Yoğun göç sebebi ile köy nüfusu giderek azalmaktadır. Okuma-Yazma oranı %100 civarındadır. Daha çok betonarme evlere rastlanılan köyde zaman zaman eski eserler bulunmaktadır. Köyün adı Akdere Farsak olarak anılır. Köye bağlı mahalle bulunmamaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.