Edirne Orhaniye Köyü

Edirne Orhaniye Köyü

Orhaniye Köyü haberleri, Edirne Orhaniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Orhaniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Orhaniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Orhaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Orhaniye köyü son dakika gelişmeleri, Orhaniye köyüne özgü yemekler, Edirne Orhaniye köyünün tarihi, Orhaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Orhaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Orhaniye , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Orhaniye Köyü Resimleri ve Orhaniye Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Orhaniye Köyünde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Orhaniye, Edirne ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün, adını Orhan Bey isimli çiftlik sahibinden aldığı bilinmektedir. Eskiden adı Toduriç olan köy geçen zamanlarda değiştirilerek Orhaniye adını almıştır. 1800'lü yıllarda köydeki yerleşim durumunda, Türkler ve Yunanlar birlikte yaşamaktaydı. Kurtuluş Savaşı'nın ardından, Yunanistan ve Bulgaristan ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde , Bulgaristandan gelen Türk aileler köye yerleştirilerek köy halkını teşkil ettiler.

Köyün en önemli özelliği köy ekmeğidir. Köyün çamlık dediğimiz çok güzel bir ağaçlık tepesi vardır. Buraya Edirne'nin çeşitli yerlerinden aileler piknik için gelmektedir. Köyde hem piknik yapıp hem de yeraltından çıkan sulardan alınabilmektedir. 

Doğu kısmı ağaçlık olan köyün Batı kısmı ise sulak tarım arazilerinden oluşmaktadır. 

Edirne şehir merkezine 20 km uzaklıkta olan köyde karasal iklim hakimdir. 

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde devlet su işlerinin artezyen kuyuları aracılığı ile sulu tarım yapılmaktadır. Çeltikçilik bunlardan biridir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ayrıca PTT şubesi ve PTT acentesiyle sabit telefon hattı vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi faal durumdadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.