Edirne Sarayakpınar Köyü

Edirne Sarayakpınar Köyü

Sarayakpınar Köyü haberleri, Edirne Sarayakpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Sarayakpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Sarayakpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Sarayakpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarayakpınar köyü son dakika gelişmeleri, Sarayakpınar köyüne özgü yemekler, Edirne Sarayakpınar köyünün tarihi, Sarayakpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarayakpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarayakpınar , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Musabeyli  Köyü Resimleri ve Musabeyli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Sarayakpınar Köyünde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarayakpınar (bucak merkezi), Edirne ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Sırpsındığı Savaşının geçtiği yerdir. Tarlalardan hala savaşlardan kalma mermiler çıkmaktadır. Sarayakpınar köyü Edirne’nin Kuzey batısında yüksek bir yerde bulunur. Edirne Sarayına 1453 yılında Fatih'in getirttiği suyun kaynağı Sarayakpınar köyü civarındaydı. 1671 yılında Sultan IV. Mehmet bir büyük kasır inşa ettirmiştir. Kasrın Tunca nehrine bakan tarafında 7,5 metre yüksekliğinde bir kale olup, iki divanhane (salon), sekiz oda ve bir hamamdan ibaretti. Bu kısım Sultan ait olup, batı tarafında 50 metre genişliğindeki bölüm görevlilere ayrılmıştı.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Sarayakpınar, Sultanlar Yolu'nun Kapıkule girişten sonraki üçüncü köydür. Köy Sırpsındığı savaşından sonra 1. ve 2. Viyana seferlerindede Osmanlı ordusu menzil noktalarından birini oluşturmuştur. Sarayakpınar 2010 yılından itibaren Sultanlar Yolu'na dahil edilmiştir.

Edirne merkezine 11 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu vardır . PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik mevcuttur.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.