Eflani Acıağaç  Köyü

Eflani Acıağaç Köyü

Acıağaç Köyü haberleri, Eflani Acıağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Acıağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Acıağaç Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eflani Acıağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Acıağaç köyü son dakika gelişmeleri, Acıağaç köyüne özgü yemekler, Eflani Acıağaç köyünün tarihi, Acıağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Acıağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Acıağaç, Karabük ilinin Eflani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Acıağaç Köyü Resimleri ve Acıağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eflani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eflani Karabük Arası Kaç Km? Eflani Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eflani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eflani Acıağaç Köyünde doğan biri var mı? Eflani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Acıağaç, Eflani ilçesine bağlı bir köy. Köyün eski adı Hacıağaç'tır. Karabük iline 55 km, Eflani ilçesine 10 km uzaklıktadır

Acı ağaç Karabük iline 15 km. Eflani ilçe merkezinin 12 km kuzey doğusunda yer alan bir köydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Acı ağaç, Gökçe oğlu, Dağcı oğlu, Şeyh oğlu, Parmaksız oğlu, Karacabey ve Aşağı mahalle gibi altı mahallenin bulunduğu geniş bir bölgenin adıdır. Acı ağaç köyünün hane sayısı 80-85 hane civarında olmakla birlikte halkının büyük bir bölümünün göç etmesi nedeniyle bugün açık hane sayısı 25-30 arasında değişmektedir.Köy, batı ve doğu kesimleri Kez kaya denilen Eflani-Ovacuma sınırlarına kadar olduğu gibi, kuzey , doğu ve kısmen güney tarafları ormanlarla çevrili olup düz ve verimli bir araziye sahiptir. Acı ağaç köyünün komşuları ise, güneyde Güngören köyü ve Ah atlar mahallesi Emirler köyü, doğuda Müftüler köyü ve Molla oğlu mahallesidir.

            
               Adının Kaynağı ve Tarihçesi

  Acı ağaç adı aslında Hacı ağaçtır. Yakın döneme kadar Hacı ağaç iken sonradan Acı ağaç olarak değiştirilmiştir ancak halk, Hacı ağaç olarak bilir ve böyle ifade eder. Rivayete göre, bu köyden hacca giden dindar bir zat, hac'da bulunduğu sırada ve uyanık vaziyette iken köyünü ve bugün türbenin bulunduğu yeri görür. Buraları gördüğü sırada türbe yakınlarındaki ağaçlardan birinin dalına bir mendil bağlar. Hac farizasını yerine getirip, köyüne döndükten sonra hac'da gördüğü Ağacı dalındaki mendille birlikte köyde görünce " Ey mübarek sende mi hacca gittin!" der. Ve böylece köyün adı bu olaya istinaden hacı ağaç olarak kalır. Şimdi öteden beri dillerde olan bu söylentiyi duyan okuyanların bazıları buna mantık açısından değerlendirerek böyle bir şeyin olmuş olduğuna ihtimal vermeyeceklerdir. Halbuki insan hayatını kalbini ve ruhunu ayakta tutan Allah inancına sahip kişilerin hayatında buna benzer vakıaların olduğu bir hakikattir. Burada keramet ağaçta değil, hacca giden kişinin manevi derecesindedir tabi ki bu, meselenin inanç boyutudur. 
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum