Eflani Başiğdir Köyü

Eflani Başiğdir Köyü

Başiğdir Köyü haberleri, Eflani Başiğdir köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başiğdir köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Başiğdir Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eflani Başiğdir köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başiğdir köyü son dakika gelişmeleri, Başiğdir köyüne özgü yemekler, Eflani Başiğdir köyünün tarihi, Başiğdir köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başiğdir köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başiğdir, Karabük ilinin Eflani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başiğdir Köyü Resimleri ve Başiğdir köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eflani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eflani Karabük Arası Kaç Km? Eflani Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eflani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eflani Başiğdir Köyünde doğan biri var mı? Eflani Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başiğdir, Eflani ilçesine bağlı bir köy. Başiğdir köyü Eflaninin 11 km doğusunda yer alır. Halkevli ve Mülayim köylerinin de bulunduğu Kaynarcı boğazı yolundan gidilen Başiğdir köyü, güneydeki Küredoruğu çamlığının kuzeye bakan yüzünde, düz ve geniş bir arazi üzerinde kuruludur. Batısında Ismı Ereni, meşelik korusu ile, doğuda Kızıltepe gibi ormanlarla çevrilidir. Geniş , düz ve yeşil alanda bulunan Başiğdir köyü, 12-13 hane açık olmak üzere 40 hane civarında olup yazları açık hane sayısı değişmektedir. Özellikle Küredoruğu çamlığı, Ortaçamlık , Heregelinin korktuğu dere , Hereyazı gibi mevkiler, Demirli köyü yakınlarına kadar geniş ve zengin ormanlık alanlardır. Heregelinin korktuğu dere denilen mevki ise, bu adı, köyden bir adamın ikinci gelinine, küçük anlamında "Heregelin" dendiği için adını buradan almıştır. Eskiden Başiğdir ve Karacapınar'dan Küre Camii'nin doğusundaki Çorakderesi'ne çamaşır yıkamaya gidilirdi. Lakabı Heregelin olan hanım efendide çamaşırını yıkayıp eve dönmekte gecikir. Gene de yürümeye devam eder . Ancak bu çamlığın köye yakın yerine geldiğinde akşam olduğu için korkar.Rivayete göre geçirdiği bu korku yüzünden daha sonra öldüğü söylenir. Bu hanım efendinin korktuğu yere de Heregelinin korktuğu yer denilmiştir. Küre Camisii'nin yakınlarında olan bu suyun sodalı olduğu ve çamaşırı iyi temizlediği söylenir. Başiğdir köyünün doğusunda Kızıltepe ve Kuloğlu mahallesi, batısında Ismıeren, Karacapınar Köyü, kuzey karşısında ise Mülayim köyü ve mahalleleri bulunur.

Karabük iline 56 km, Eflani ilçesine 11 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.