Efsun Nedir? Kuruluş Osman Dizisinde Osman beyin bahsettiği damrdaki efsun ne demektir

Efsun Nedir? Kuruluş Osman Dizisinde Osman beyin bahsettiği damrdaki efsun ne demektir

Efsun Nedir? Kuruluş Osman Dizisinde Osman beyin bahsettiği damrdaki efsun ne demektir? Osman bey onlar bilmezler ki efsun bizim kanımızdadır, dediği efsun ne anlama gelmektedir?

Kuruluş Osman dizisinin 9. bölümünde Osman beyin efsun bizim kanımızdadır dediği efsun vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Efsun Nedir? Kuruluş Osman Dizisinde Osman beyin bahsettiği damrdaki efsun ne demektir? Osman bey onlar bilmezler ki efsun bizim kanımızdadır, dediği efsun ne anlama gelmektedir?

Efsun ne demek?

Büyü, sihir.
Efsun, büyü, sihir, gözbağcılık.
Sihir, büyü, üfürük. Sihirbazların tuzağı. Hile ile yapılan kötü işler.

Efsun, füsûn olarak da kullanılır. Farsça'dan dilimize geçmiş olup, büyü ve sihir anlamındadır. Sihirbazların okudukları kelimelere olduğu gibi, hileye ve manasız şeye de denir.

Büyücülük yapana efsunkâr denilmiştir. Aynı zamanda büyülü de demektir. Namık Kemâl bir şiirinde, "Ne efsunkâr imişsin âh ey didar-ı hürriyet/Esir-i aşkın olduk gerçi kurtulduk esâretten" demekle bu anlamı dile getirmiştir.

Efsûn (büyü), eskiden beri insanları meşgul etmiş bir olaydır. Gerçeklerden habersiz olan insanlık, doğaüstü güçlerle, doğanın etkilenebileceği inancına kapılmıştır. Bu da, en küçük bir tabiat bilgisinden mahrum bulunulduğu çağlarda ve zamanlarda kendini göstermiştir. Meselâ, toprağa dökülen suyun yağmur yağdıracağına inanılmış, yılanın kötülüğünden kurtulmak için onun karşıtı ve yiyicisi olan leylekten etkileme yoluna gidilmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.