Elazığ Dereboğazı Köyü

Elazığ Dereboğazı Köyü

Dereboğazı Köyü haberleri, Elazığ Dereboğazı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dereboğazı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Dereboğazı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Elazığ Dereboğazı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereboğazı Köyü son dakika gelişmeleri, Dereboğazı Köyü ne özgü yemekler, Elazığ Dereboğazı Köyü nün tarihi, Dereboğazı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereboğazı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereboğazı Köyü , Elazığ ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereboğazı Köyü Resimleri ve Dereboğazı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Elazığ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elazığ Elazığ Arası Kaç Km? Elazığ Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Elazığ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Elazığ Dereboğazı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Elazığ Doğumlu Ünlüler Kimler?Dereboğazı , Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Coğrafya
Elâzığ merkezine 21 km uzaklıktadır.

Kültür
Közde kavurmalı gömme, toppik ve kofik bulunur. Ayrıca köyde badem, ceviz, elma, armut, üzüm çeşitleri, kayısı, kiraz, şeftali, nar, çilek, vişne, erik vb meyveler sıkçadır. arıcılık da yapılmakta olup pestil ve şurup ta yapılmaktadır. [kaynak belirtilmeli]

İklim
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    700
2000    452
1997    -
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hidroelektrik santrali vardır. Köy halkı ağırlıklı olarak kendi arazisini ekip biçer ve geçimin önemli kısmı bundan sağlanır. Gençler ise ağırlıklı olarak kent merkezinde çalışmakta ve yaşamaktadır. Ve köyde kişi başına düşen yıllık milli hasılat 2010 yılı itibarı ile 3500 dolardır.[kaynak belirtilmeli]

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.Fakat köyde herhangi bir sağlık memuru, hemşire veya doktor görev yapmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yolun sadece malaçalan tarafı asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.