Enez Çavuşköy

Enez Çavuşköy

Çavuşköy haberleri, Edirne Çavuşköy güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Çavuşköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Çavuşköyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Enez Çavuşköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çavuşköy son dakika gelişmeleri, Çavuşköye özgü yemekler, Enez Çavuşköyün tarihi, Çavuşköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çavuşköye ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çavuşköy, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız. Çavuşköy Resimleri ve Çavuşköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Enez Çavuşköyde doğan biri var mı? Enez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çavuşköy, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Bu köyde birçok farkına varılmamış tarihi yer ve yapılar vardır.

1927 yılından önce köy dışında bir kulübede Çavuş adında biri oturmaktaymış. Daha sonra bu kişinin yanına başka aileler ile, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen göçmenler yerleşmiştir. Köy 180 haneliktir. Köyün doğu tarafında bir manastır kalıntısı bulunmaktadır. Çavuşköy, Enez - Keşan yolunda Enez'e en yakın ikinci köydür (8 km.). Köy İlköğretimi Yenice'ye taşımalıdır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Trakya'yı yansıtır.

Edirne iline 162 km, Enez ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köy karasal iklimin etkisi altındadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyde camii, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi vardır. 4 adet bakkalı ve 2 adet kahvehanesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak personel yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.