Enez Çeribaşı Köyü

Enez Çeribaşı Köyü

Çeribaşı Köyü haberleri, Enez Çeribaşı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çeribaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Enez Köyleri arasında yer alan Çeribaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Enez Çeribaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çeribaşı köyü son dakika gelişmeleri, Çeribaşı köyüne özgü yemekler, Enez Çeribaşı köyünün tarihi, Çeribaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çeribaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çeribaşı , Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız. Çeribaşı Köyü Resimleri ve Çeribaşı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Enez Çeribaşı Köyünde doğan biri var mı? Enez Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çeribaşı, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Edirne iline 151 km, Enez ilçesine 19 km uzaklıktadır.

Rivayete göre köyün karşısında ufak bir Osmanlı askeri karakolu olup adının buradan geldiği söylenmektedir. Köye ilk yerleşen insanın köse Azder olduğu ve ailesi ve kardeşleri ile yerleştiği söylenmektedir. Kardeşlerinden köse Rahman'ın bir grup insanla ayrılıp Abdurrahim köyünü kurduğu söylenir. Köye 93 Harbi'nden başlayarak Cumhuriyet yıllarına kadar Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarında kalan yerlerden Türk muhacirler gelmiştir. Bu aileler köyle çok kaynaşmış olduğundan bu ayrım yapılamamaktadır.

Köyün gelenekleri arasında köy meydanında yapılan düğünler ve eğlenceler yer alır. Köyde özel günlerde keşkek ve düğün çorbası yapılır. Köyün diğer meşhur bir lezzeti de peynir helvasıdır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çeribaşı'da 2005 yılından bu yana meyve üretimi yapılmaktadır. Kiraz, şeftali, elma, erik, çilek yetiştiriciliğinde Edirne'de marka olmuştur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi köyün bir kısmında vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde ADSL bağlantısı da bulunmaktadır. Ayrıca ekilebilir arazide kapalı sulama sistemi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.