Enez Hasköy

Enez Hasköy

Hasköy haberleri, Edirne Hasköy güncel son dakika gelişmeleri, Edirne Hasköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Edirne köyleri arasında yer alan Hasköyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Edirne Hasköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasköy son dakika gelişmeleri, Hasköye özgü yemekler, Edirne Hasköyün tarihi, Hasköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasköye ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasköy , Edirne ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasköy  Resimleri ve Hasköy  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Edirne Hasköyde doğan biri var mı? Edirne Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hasköy, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği tam olarak bilinmemesine rağmen köyde çok eskiden bir değirmen olduğu ve bu değirmende has undan ekmek yapılmakta olduğu söylenmektedir. Rivayete göre köyün adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Balkan Savaşı öncesinde köyde Bulgarlar ile birlikte yaşandığı bilinmektedir.

Köyün kuruluş tarihi bilinmemektedir ancak çok eski bir yerleşim birimi olduğu görülür. Balkan Savaşı başladığında Bulgarların köyden kaçarken köylülere işkenceler yaptıkları ve köylülerden birçok kişiyi de öldürdükleri söylenmektedir. Köy, Balkan Savaşlarında ve Çanakkale Savaşlarında şehit vermiştir.

Köyün çok eski bir mezarlığı vardır. Ayrıca köy camisinin avlusunda Balkan Savaşlarında şehit düşen 18 kişinin mezarı bulunmaktadır.

Köyde, adı Fazlı olan bir subay tarafından yaptırıldığı bilinen şehitlik vardır ve burada 23 Kasım 1913' te Bulgarlar tarafından öldürülen 18 Türk'ün mezarı bulunmaktadır.

Hasköy'de 1995 yılında yapılan yüzeysel arkeolojik kazılarda (Asarlık Tepesi) 4. yüzyıl keramiği ile boyalı çatı kiremit parçalarına rastlanmıştır.

Ortaya çıkarılan buluntular bu tepede Helenistik dönemin önemli kalelerinden birinin bulunduğunu göstermektedir.

Köy halkı yerlidir ve 90 haneliktir. İlçeye 25 km uzaklıktadır.

Köyde taşıma merkezli ilköğretim okulu bulunmaktadır.

Hasköy'de Osmanlı döneminin Has'ları yerleştirilmiştir.

Has 100 askere komutanlık edendir. İstanbul-Roma yolu üzerinde tarihe tanıklık etmiş bir toprak coğrafyasına sahip olması çok manidardır.

Yıllık geliri 100 Osmanlı Lirasından fazla olanlar köyde yaşamışlardır.

Köyün toprakları bu özellikteki insanlara verilmiştir.Gelenek ve görenekleri itibarıyla Anadolu kültürüne sahiptir.

Edirne iline 146, Enez ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.