Enez Karaincirli Köyü

Enez Karaincirli Köyü

Karaincirli Köyü haberleri, Enez Karaincirli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaincirli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Enez Köyleri arasında yer alan Karaincirli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Enez Karaincirli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaincirli köyü son dakika gelişmeleri, Karaincirli köyüne özgü yemekler, Enez Karaincirli köyünün tarihi, Karaincirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaincirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaincirli, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaincirli Köyü Resimleri ve Karaincirli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Enez Karaincirli Köyünde doğan biri var mı? Enez Doğumlu Ünlüler Kimler?

 

Karaincirli, Edirne ilinin Enez ilçesine bağlı bir köydür. Edirne İli'ne 147 km, Enez İlçesi'ne 23 km ve Keşan İlçesi'ne 42 km.uzaklıktadır. Köy Saros Körfezi kıyısına 3 km uzaklıktadır.

Köy 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı (93 Harbi) sonrasında Bulgaristan'ın Hasköy kazasından gelen göçmenlerce kurulduğu söylensede; köyde yaşayanları geçmişlerine dair sözlü tarih araştırmacılığı ile analiz ettiğimizde köyün aslında yörük olması hasebiyle bir bölümünün Osmanlı'nın uç bölgelerine iskan siyaseti ile Anadoludan göndermiş olduğu şahsiyetlerle karşılaşmaktayız. Tabii ki köy nüfusunda yıllarla beraber gelen muhacirlerle bir sirkülasyon olduğu pek tabiidir. Köyde, adını bu köye verdiği söylenen incir ağaçlarından birinin kapladığı alanda, bir tapınak veya kiliseye ait olduğu söylenen kalıntılar vardır. Ayrıca deniz sahilinde bir tarihi kale bulunmaktadır. 210 haneden oluşan köyde, Sait Başaran idaresinde yapılan yüzey araştırmasında, M.Ö. 5. yüzyıldan 18. yüzyıla kadarki zaman dilimini temsil eden keramik kap parçaları bulunmuştur. Yine M.Ö. 5. yüzyıl Kral Leonidas döneminden kalma demir sikkelere rastlanmıştır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi çok azdır. Karaincirli Köyü'nde gelenek ve görenek olarak tamamen türkmen gelenek ve görenekleri hakimdir. Yemekleri Konya yöresinin yemekleriyle büyük benzerlikler görülmektedir. Eski zamanda daha çok görülen cümbüşlü düğün ve eğlenceler, kına, nişan ve düğünler ve eskilerin tabiriyle "dare eğlenceleri" (özellikle kadın ve kızların söyledikleri manilerle neşelenen) meşhurdur. Bu durum şimdilerde yerini normal sade düğünlere yerini bırakmıştır. Daha çok 80'li ve 90'lı yıllarda soğuk kış gecelerinde bir evde toplanan birkaç komşu ve 3-5 kız, evde eğlence düzenlerler. Bunu haber alan köy delikanlıları "yavukluları"nın eğlencesini o evin pencerelerinden üşüyerek izlerlermiş. Ayrıca köy bey ve hanımlarının katkılarıyla yüzyıllardan beri süregelen 40 yasin (pilavlı), mevlid (pilavlı) ve geçmiş ataları için düzenledikleri köyün tamamı veya belli bölümünün davet edildiği yemekli mevlid-i şerif ve Kur'an ziyafetleri yapılagelmektedir. Bunun yanı sıra her kandil gecesinde veya aile efradından birinin ahirete irtihal ettiği gecede komşulara lokma ve bişi denilen ikramlar dağıtılarak gönüldaşlık sürdürülegelmektedir.

Köyün iklimi, Edirne Karasal ikliminden ziyade güneyinde bulunan Gökçeada ve Bozcaada ılıman karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Yaz­la­rı sı­cak ve ılık, kış­la­rı ya­ğış­lı ve so­ğuk ge­çi­yor.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.