Engelli Sağlık Personeli Atanacak Mı ?

Engelli Sağlık Personeli Atanacak Mı ?

Engelli sağlıkçıların uzun süredir kamuya atanmayı beklediklerini vurgulayan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman konuyu Meclis gündemine getirdi. TBMM Başkanlığına sunduğu...

Engelli sağlıkçıların uzun süredir kamuya atanmayı beklediklerini vurgulayan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman konuyu Meclis gündemine getirdi.

TBMM Başkanlığına sunduğu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını talep ettiği soru önergesinde CHP’li Yaman, “engelli sağlıkçılar; tüm dezavantajlı koşullara, ayrımcılığa ve yok sayılmaya rağmen sabırla, inatla yıllarını verdikleri emeğin karşılığını almak ve çoktan hak ettikleri atamanın yapılması için beklemektedir. Bu atama kararı bir lütuf değil, emeğin, iradenin ve hak edilmiş saygınlığın bir sonucu olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Yaman’ın Sağlık Bakanına yönelttiği sorular şu şekildedir;

1. Aralık 2023 tarihi itibarıyla atama bekleyen engelli sağlıkçı sayısı nedir?
2. Sağlık Bakanlığı bünyesinde branşlarına göre ne kadar engelli sağlık çalışanı istihdam edilmektedir?
3. Bakanlığınız bünyesinde 2012-2022 yılları arasında yapılan EKPSS sonucuna istinaden yıllara göre kamu hastanelerine hangi branşlarda kaç engelli sağlık çalışanının ataması yapılmıştır?
4. 2024 yılının ilk çeyreğini kapsayacak biçimde, Bakanlığınız tarafından engelli sağlıkçı ataması yapılması planlanmakta mıdır?

5. Planlanıyorsa; bu atamaların branşlara göre sayısı ve dağılımı nasıl olacaktır (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.