Eskipazar Bulduk Köyü

Eskipazar Bulduk Köyü

Bulduk Köyü haberleri, Eskipazar Bulduk köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bulduk köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Bulduk Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eskipazar Bulduk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bulduk köyü son dakika gelişmeleri, Bulduk köyüne özgü yemekler, Eskipazar Bulduk köyünün tarihi, Bulduk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bulduk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bulduk, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bulduk Köyü Resimleri ve Bulduk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eskipazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eskipazar Karabük Arası Kaç Km? Eskipazar Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eskipazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eskipazar Bulduk Köyünde doğan biri var mı? Eskipazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bulduk, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köy.Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında fazla bilgi olmamakla beraber köyün kuruluşu ile ilgili şu şekilde bir tekerleme vardır: Bulduk Bulduuuk alt tarafı çaylak (dere) üst tarafı yaylak (otlak) bulduuuk bulduuuk. Köyün adının bu şekilde ortaya çıktığı sanılmaktadır.Köy merkezinde ve yaylasında tarihi yerleşim birimleri ve mezarlıklar bulunmaktadır.
Karabük iline 56 Km., Eskipazar ilçesine 16 Km. uzaklıktadır. Dağlık ve ormanlık bir alanda bulunmaktadır. Köyün alt tarafından bulduk çayı geçmektedir. Bu çay özellikle kurak geçen yaz dönemlerinde çok azalmaktadır. Bu çayda çeşitli balık türleri yaşamaktayken bu günlerde Bolu Gerede deri işletmelerinin atık maddeleri ile ekolojisi bozulmakta ve balık familyasında ve sayısında hızlı azalma görülmektedir. Köyün komşuları Kuzören, Sobalan köyleri (Eskipazara bağlı) ve Çalca ve Asmaca köyleridir (Bolu Geredeye Bağlı). Köyün bir özelliği de aşağı ve yukarı olmak üzere 2 mahalle olmasıdır. 15 Km. güneydoğusunda az sayıda da insanın kullandığı yaylası vardır. Bu yayla Çankırı Çerkeş ilçesine bağlı Eşöğren Köyü ile sınır komşusudur. Köyün güney ve güneydoğu istikametlerinde kara ve sarıçam ormanlıkları, kuzeyinde de meşelik vardır.
Köyde sınırlı tarım ve hayvancılık alanları olduğu için genç nüfus özellikle Karabük merkez ve İstanbul olmak üzere diğer bölgelere göç vermiştir. Yaz döneminde dışarıda ikamet edenlerin 2-3 aylığına köye gelmesiyle nüfus kısmen artmaktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım sınırlı alanlarda ve arpa,buğday tahılları ile yapılmaktadır. Tarımda eski usul araç gereçler(Tırpan) kullanılmakla birlikte az sayıda traktör mevcuttur. Kırsal alanlarda eskisi gibi ekim yapılmamaktadır. Tarımdan elde edilen ürünler sadece köylünün kendi ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.Köyde su sulama sıkıntısı vardır. Hayvancılık birkaç aile tarafından yapılmaktadır. Bölgenin engebeli ve dağlık olması nedeniyle karasığır dediğimiz büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Yine birkaç aile tarafından arıcılık yapılmakta olup doğal bal bulmak mümkündür. Küçükbaş hayvancılık da sınırlı sayıda yapılmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.