Eskipazar Kabaarmut Köyü

Eskipazar Kabaarmut Köyü

Kabaarmut Köyü haberleri, Eskipazar Kabaarmut köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kabaarmut köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Kabaarmut Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Eskipazar Kabaarmut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kabaarmut köyü son dakika gelişmeleri, Kabaarmut köyüne özgü yemekler, Eskipazar Kabaarmut köyünün tarihi, Kabaarmut köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kabaarmut köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyümüzün adı 1886 dan ber aynı olmakla beraber öncelikle Çankırı iline bağlıyken 1995 yılında karabük il olup oraya bağlı bir ilçedir. Köyümüzün %90 kısmı ormanlık olup ekilebilen arası ancak % 20-25 seviyesindedir. Yaşlıların çoğu emekli ve koyulmuş dışında büyükşehir lerde oturduğundan dolayı yazın koy nüfusu artmasına rağmen kışın yok denecek kadar azdır. Köyümüzde ceviz, elma, armut, erik bol miktarda vardır. Diğer meyveleri yok saysak yalan söylememiş oluruz. Ama genede köyümüz süperdir. Kaynak: Hamit KOCAKAPLAN (MUSABAŞOĞLU )

Kabaarmut, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kabaarmut Köyü Resimleri ve Kabaarmut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Eskipazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Eskipazar Karabük Arası Kaç Km? Eskipazar Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Eskipazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Eskipazar Kabaarmut Köyünde doğan biri var mı? Eskipazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kabaarmut, Karabük ilinin Eskipazar ilçesine bağlı bir köy.Köyün adının armut ağaçlarının bolluğundan ve çok çeşitli armut ağaçlarını olduğundan dolayı 1865 yıllarında söyendiği bilinmektedir.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkındaki bilgileri köyün ileri gelenlerinden Halit KOCAKAPLAN bir kısım anlamıştır. Bu Nedenle köyün başlıca giyeceği üç etekli entari bayanlarda, beylerde ise normal dikim veya dokuma pantolon üzeri gömlektir. başlıca yiyecek olarak da köyde mısır unundan yapılan ve üzerine tereyağı dökülerek yenen kedibatmaz,cevizli ekmek,etli ekmek ve yoğurtlu mantısı,bunun yanında süzme yoğurttan yapılan ayranı meşhurdur.
Karabük iline 48 km, Eskipazar ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır eğitim yoktur. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köy camii vardır. imamın ismi ise mehmet arslan olup hala görev yapmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum